Iaşi: Şi-a pus ştreangul de dorul mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Şi-a pus ştreangul de dorul mamei
Iaşi: Şi-a pus ştreangul de dorul mamei

Cătălin n-a mai suportat despărţirea de cea care i-a dat viaţă

Băiatul de 13 ani a încercat să se spânzure în podul casei părinteşti din comuna ieşeană Ion Neculce.

 Băiatul obişnuia să spună că într-o zi îşi va lua viaţa, însă nimeni nu-l lua în serios. „Niciodată nu l-am crezut“, povesteşte Iuliana Stan, o vecină. Duminică însă Cătălin a trecut la fapte. El a întins o sfoară peste o grindă, apoi a băgat capul în laţ. S-a zbătut câteva secunde, dar a fost văzut de unul dintre fraţii săi, care a chemat restul familiei şi l-au dat jos.
L-au luat apoi în grijă medicii de la Urgenţe. De teamă că ar putea repeta gestul, tatăl său a fost de acord să-l interneze la Spitalul de Psihia-trie Socola.


„Vă rog să mă iertaţi pentru răul făcut”


Cei care-l cunosc pe Cătălin spun că acesta suferea de pe urma despărţirii de mamă, aflată de trei ani la muncă în Italia. De când este plecată, femeia a trimis o singură scrisoare în care le-a explicat copiilor şi soţului de ce nu se va mai întoarce acasă. „Vă rog să mă iertaţi pentru răul făcut, pentru tot ce a trebuit să suferiţi din cauza mea. Vă port tot timpul în gândul meu“, le spune mama copiilor. Ea îl mai ruga pe soţul ei să nu-i abandoneze pe copii. Acesta a fost, spun rudele, lovitura finală pentru Cătălin.


În urma tratamentului primit la spital, minorul se simte mai bine. „Am vorbit cu el chiar astăzi (luni - n.r.) şi mi-a spus că se simte nu bine, ci foarte bine“, afirmă Mădălina, sora mai mare a puştiului. Bunica lui afirmă că nu au avut cum să o sune pe Elena Stroia în Italia, să-i povestească ce a păţit Cătălin pentru că nu au nicio adresă sau număr de telefon al femeii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite