Iaşi: 300.000 de euro pentru copiii „stranierilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: 300.000 de euro pentru copiii „stranierilor“
Iaşi: 300.000 de euro pentru copiii „stranierilor“

95 de puşti din cartierul Dacia vor rămâne la şcoală şi după ore

Şcolarii vor primi o masă caldă, vor fi ajutaţi de cadrele didactice să-şi facă temele şi vor participa la activităţi distractive.

 Copiii din cartierul Dacia cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate vor beneficia de un proiect de 300.000 de euro. Începând cu acest an, 95 de elevi de clasele II-VII vor rămâne la şcoală şi după terminarea orelor, în cadrul unui program de tip after school. „Ei vor beneficia de asistenţă din partea învăţătorilor şi a profesorilor care îi vor ajuta la teme şi care vor face şi lucruri distractive“, a spus Maria Orzetic, directorul şcolii „George Coşbuc“.


Pentru acest proiect au fost alese deja şapte clase unde vor putea rămâne elevii pe parcursul după-amiezii. Ei vor beneficia la prânz şi de o masă caldă în sistem catering, care va fi plătită tot din banii primiţi în cadrul programului.
„Avem copii care au dificultăţi destul de mari de adaptare după plecarea părinţilor la muncă în străinătate şi este o ocazie foarte bună să socializeze în afara orelor şi să beneficieze şi de asistenţă psihologică“, a spus maria Orzetic. Programul de la Şcoala „George Coşbuc“ din Dacia se va derula pe parcursul a doi ani.


Sistemul prinde
rădăcini la Iaşi


În momentul de faţă mai există şi alte unităţi de învăţământ din Iaşi unde se practică sistemul after school, dar numai la cererea părinţilor şi cu plata asigurată de aceştia. „Acest program este gestionat de şcoli la solicitarea părinţilor. De la an la an, numărul acestora creşte semnificativ pentru că nu mai au timp să stea acasă cu elevii să-i ajute la teme“, a declarat Seryl Talpalaru, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.


El a precizat că ar trebui să existe la nivel de şcoală un ONG sau o asociaţie a părinţilor prin care să se gestioneze sumele de bani încasate de la părinţi. Aceştia plătesc lunar minim 500 de lei pentru că nu au timp să petreacă alături de copii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite