Iaşi: 300.000 de euro pentru un centru after school

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: 300.000 de euro pentru un centru after school
Iaşi: 300.000 de euro pentru un centru after school

95 de elevi de la şcoala ieşeană „George Coşbuc“ vor beneficia  din toamnă de un proiect de 300.000 de euro finanţat prin fonduri structurale. Aceştia au fost deja aleşi de conducerea

95 de elevi de la şcoala ieşeană „George Coşbuc“ vor beneficia  din toamnă de un proiect de 300.000 de euro finanţat prin fonduri structurale. Aceştia au fost deja aleşi de conducerea şcolii şi toţi sunt copii ai căror părinţi au plecat la muncă în străinătate. „Vor fi asistaţi de dascăli care îi vor ajuta la teme. Vor mai face şi lucruri distractive“, a spus Maria Orzetic, directorul şcolii „George Coşbuc“.


Pentru proiect au fost alese şapte clase unde elevii vor rămâne după cursuri. Cei mici vor beneficia la prânz şi de o masă caldă, plătită tot din banii primiţi în cadrul programului. „Avem copii cu dificultăţi destul de mari de adaptare după plecarea părinţilor la muncă în străinătate şi este o ocazie foarte bună să socializeze în afara orelor şi să beneficieze şi de asistenţă psihologică“, a spus Maria Ortezic. Programul de la Şcoala „George Coşbuc“ din cartierul Dacia se va derula doi ani.

Sistemul prinde
rădăcini la Iaşi


În momentul de faţă mai există cel puţin alte trei unităţi de învăţământ din Iaşi unde se practică sistemul after school, dar numai la cererea părinţilor şi cu plata asigurată de aceştia. „Acest program este gestionat de şcoli la solicitarea părinţilor. De la an la an, numărul acestora creşte semnificativ pentru că nu mai au timp să stea acasă cu elevii să-i ajute la teme“, a declarat Seryl Talpalaru, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.


Sistemul poate funcţiona doar dacă există un ONG sau o asociaţie a părinţilor prin care să se gestioneze sumele de bani încasate pentru plata părinţilor. Cei care nu au timp să petreacă alături de copii scot din buzunar pe lună, în timpul anului şcolar, aproximativ 500 de lei. ;

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite