Iaşi:Revista presei regionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflaţi care sunt cele mai interesante subiecte care vor apărea astăzi în publicaţiile „Adevărul de Seară“ din regiunea Moldovei.

BACĂU
Control fulger la casele de schimb valutar

Inspectorii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bacău i-a prins pe proprietarii caselor de schimb valutar pe picior greşit. Acţiunea „fulger”, demarată ieri de comisari la câteva unităţi din centru, a scos la iveală faptul că majoritatea agenţilor economici încalcă legea şi că ignoră ultimile prevederi intrate în vigoare de la 14 iulie.

De teama controlului, unii operatori au pus lacăt pe uşa de la intrare. „Unele firme şi-au închis brusc porţile, însă am reuşit să controlăm alte opt unităţi. Doar una respecta legea, iar în cazul celorlalte am aplicat amenzi în valoare de 16.000 de lei”, ne-a declarat Mihaela Hriscu, comisar CJPC.  (Daniela Pilat)

Botoşani
Primele arestări în cazul traficului cu minori

Florin M. şi Marcel H., ambii din Botoşani, au primit marţi seară mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile şi au fost încarceraţi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Cei doi sunt acuzaţi că au pus la punct o reţea care se ocupa cu racolarea şi transportarea de fete în Olanda şi Irlanda, unde erau obligate să se prostitueze. Magistraţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au luat această decizie după şase ore de audieri timp în care avocaţii celor doi suspecţi au pledat pentru nevinovăţia lor.  (Mihaela Iacob)


IAŞI
Unde va fi „cazat“ Teodosian, copilul ucigaş

Dacă expertiza psihiatrică va dovedi că este sănătos, Teodosian G. (13 ani), acuzat că şi-a ucis mama cu ciocanul pe 12 iulie, va fi internat în centrul de reeducare din Târgu Frumos. Alături de copiii din centru, Teodosian va fi asistat de psiholog, asistent social şi medical, supraveghtor, educator şi instructor animator. Copilul va împărţi camera cu cel mult cinci minori şi îşi va continua studiile la liceu sau la una din cele două şcoli generale din oraş. „De obicei noi avem în centru copii care au săvârşit furturi sau au cerşit. Însă dacă instanţa va decide ca minorul să fie adus aici, va fi tratat ca şi ceilalţi copii şi nu va fi marginalizat”, a precizat Ciprian Bursuc, şeful Centrului din Târgu Frumos.  După orele de şcoală Teodosian va putea să lucreze la atelierul de tâmplărie sau să-şi petreacă timpul la laboratorul de informatică. (Cătălina Cocoloş)

NEAMŢ
Pietrenii stau cu otrava în farfurii

Patru persoane otrăvite cu ciuperci au ajuns în ultimele 48 de ore pe patul spitalului, chiar dacă pietrenii se laudă în pieţe cu vaste cunoştinţe în diferenţierea ciupercilor. „Eu ştiu că trebuie să le pui la fiert cu un fir de pătrunjel verde, iar dacă acesta nu-şi schimbă culoarea până la final, sunt bune de mâncat”, a explicat pietreanca Veronica Ioniţă. Specialiştii recomandă consumul ciupercilor din magazinele alimentare, care au fost controlate înainte de a ajunge la vânzare. „Multe metode prin care recunoşteam ciupercile comestibile nu mai sunt de actualitate. Soiurile se încrucişează în natură şi devin hibrizi. O intoxicaţie cu ciuperci poate fi fatală unui organism slab imunizat şi afectează în principal copiii", a concluzionat Aneta Baluş, biolog. (Mădălina Stan)

SUCEAVA
Profesorii nu îşi cunosc domeniul

La examenul de titularizare de anul acesta, mai mult de 200 de candidaţi au luat note sub 5. Motivul este slaba pregătire a candidaţilor. Toţi cei care au luat note mari spun că cei care au picat nu au ce căuta într-o şcoală. „Sunt foarte mulţi colegi de-ai mei care au venit anul acesta la examenul de titularizare exact cum am venit eu la afişarea rezultatelor, adică cu mâinile în buzunare”, a spus unul dintre profesorii care au susţinut examenul de miercurea trecută. Lipsa de pregătire din domeniu a candidaţilor provine din faptul că mulţi dintre ei nu au studii în domeniu, sau pentru că nu au fost la curent cu programa de pregătire pentru titularizare. (Adrian Vultur)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite