Reacţia administraţiei ieşene după ce o fetiţă a fost muşcată de maidanezi: „Este greu de dat o explicaţie. Căutăm pistolari“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câini fără stăpân FOTO: arhivă Adevărul
Câini fără stăpân FOTO: arhivă Adevărul

Viceprimarul Radu Botez a făcut publice noi informaţii despre starea micuţei de 8 ani care a fost muşcată de câini, dar a vorbit şi despre cum s-a ajuns în situaţia ca un copil să fie atacat de patrupede într-o zonă rezidenţială a Iaşului.

Şefii din Primăria Iaşi au anunţat că, împreună cu instituţiile din subordine, au demarat o anchetă în cazul fetiţei de 8 ani, care luni la amiază a fost muşcată de animale fără stăpân. Incidentul vine la puţin timp după un alt incident, când o femeie a fost sfâşiată de maidanezi în zona Ciric.

„Este greu de dat o explicaţie mai ales că şi primul incident a fost de o gravitate deosebită. Se lucrează în fiecare zi. Există o medie, un număr de 30 de cîini strînşi cu două, trei echipaje. Există şi o dorinţă de a îmbunătăţi acest serviciu în sensul de noi angajări a aşa-zişilor pistolari. Cei care folosesc pistol cu tranchilizant trebuie să urmeze anumite cursuri. Există doar trei persoane care au această diplomă şi vor mai fi angajate încă două“, a declarat viceprimarul pentru un post de radio local.

Acesta a spus că există trei categorii de câini fără stăpân: cei care ajung la padoc şi sunt cei cipaţi, cei care sunt aduşi din localităţi învecinate, dar cei mai periculoşi sunt cei care păzesc anumite curţi sau clădiri şi care pot ieşi din perimetrul lor.

„Din câte am aflat până acum, câinii care au atacat-o pe fetiţă în zona Codrescu sunt din cea de-a treia categorie. Trebuie să luăm măsuri mai dure faţă de proprietarii clădirilor păzite de astfel de câini, pentru că reprezintă un pericol pentru ieşeni“, a spus viceprimarul Radu Botez.

Acesta a adăugat că se lucrează la o „hartă“ a câinilor vagabonzi. Edilul a precizat că există numeroase cereri pentru adopţie, în jur de 10 câini pe zi, iar aceste animale au un cip de recunoaştere pentru a şti cu exactitate cui i-a fost încredinţat patrupedul. În acest moment, în padoc sunt 600 de animale, deşi capacitatea este de 700 de locuri.

Viceprimarul a mai spus că s-a interesat de soarta fetiţei. Potrivit acestuia, micuţa este în afara oricărui pericol având două plăgi superficiale în zona capului, dar va mai rămâne în spital pentru supraveghere.

Citeşte şi:
FOTO Incompetenţă din partea Primăriei Iaşi în problema câinilor comunitari. Noul padoc al oraşului, aflat în construcţie de patru ani, a ajuns o ruină

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite