Cine primeşte înapoi banii de pe taxa de poluare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot ce trebuie să facă persoanele care trebuie să recupereze banii pe care i-au achitat pentru taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule este să descarce o cerere de pe site-ul ANAf şi să le depună la sediul teritorial al Fiscului în evidenţa căruia sunt înregistraţi.

În prezent, restituirea taxei pentru emisiile poluante se realizează pentru contribuabilii care au achitat-o pentru autovehiculele rulate, ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate în România şi pentru care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme, contribuabilii care au achitat taxa pe poluare pentru autovehicule începând cu 1 iulie 2008 până la data intrării în vigoare a Legii nr.9/2012 daca taxa achitata este mai mare decât taxa rezultată din aplicarea formulei de calcul prevazuta de această lege, în care se utilizează elementele avute în vedere la momentul înmatriculării autovehiculului în România.

De asemenea, vor mai primi înapoi banii cei care au plătit taxa şi, ulterior, autovehiculul a fost scos din parcul auto naţional. În acest caz se restituie valoarea reziduală a taxei. De restituire vor beneficia şi contribuabilii care, în baza unei hotărâri definitive şi irevocabile a instanţei judecătoreşti competente, au dreptul la restituirea sumelor reprezentând taxă pe poluare pentru autovehicule, sau taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule sau taxă pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

CITEŞTE ŞI:

Fără cozi la Finanţe din vară!

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite