Iaşi: Eleva-mamă care a învins prejudecăţile profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Eleva-mamă care a învins prejudecăţile profesorilor
Iaşi: Eleva-mamă care a învins prejudecăţile profesorilor

Elena Caramalaru a fost judecată în consiliul profesoral, iar dirigintele a renunţat la clasa pe care o îndruma, pe motiv că fata ar fi un exemplu nepotrivit pentru colegii săi.

Elena (18 ani) învaţă la Colegiului Tehnic „Gheorghe Balş“ din Adjud (Vrancea), unde s-a remarcat printre cei mai buni elevi. Fata, care a terminat clasa a XI-a cu media generală 9.42, a devenit mămică în această vară, dar bucuria i-a fost umbrită chiar de cei care ar fi trebuit s-o sprijine.

De când le-a dat vestea profesorilor că a născut un băieţel, viaţa Elenei s-a schimbat complet. „Am mers la doamna directoare şi la domnul diriginte şi le-am zis toată povestea. Le-am spus chiar şi de tatăl copilului meu, că e cu şase ani mai mare decât mine şi că este însurat“, povesteşte Elena.

Dirigintele a propus exmatricularea
Primul care a pus-o la zid pe fată a fost chiar dirigintele ei, profesorul de limba şi literatura română, Adrian Botez. Dascălul, care predă de 32 de ani, a propus ca tânăra să fie exmatriculată pentru că a făcut un copil cu un bărbat însurat. „Nu pot să admit faptul că a distrus o altă familie prin comportamentul ei. Mi-a fost ca şi o fiică, dar acum nu o mai pot suporta. Nu vreau ca ceilalţi elevi să-i calce pe urme“, a spus Adrian Botez.


Dirigintele ştia încă din luna iunie că Elena va naşte şi chiar a încurajat-o să nu facă avort. „Am încurajat-o să-şi termine şcoala, dar să meargă la seral sau să se mute la un liceu din localitatea Sascut“, ne-a mai declarat profesorul Botez. Scârbit de eleva sa, profesorul a decis să renunţe să mai fie diriginte la clasa Elenei.

Prinsă între viaţa de elev şi cea de mămică, tânăra a început lupta cu mentalităţile de la şcoală. A renunţat la relaţia ei cu tatăl copilului, care a fost de acord să-i plătească pensia alimentară, a angajat o bonă pentru copil şi este hotărâtă să-şi termine liceul. Vrea chiar să meargă mai departe la facultate. Trăieşte din indemnizaţia de creştere a copilului, banii din bursa socială şi alocaţia ei de elev. Bona o plăteşte din banii trimişi de tatăl ei, care munceşte în Italia. Banii din pensia alimentară  nu-i ia încă în calcul pentru că de abia a obţinut acordul tatălui.


„N-am omorât pe nimeni. Am născut un băieţel pe care îl iubesc foarte mult şi nu-mi doresc decât să fiu lăsată să învăţ în clasa în care mi-am petrecut cei trei ani de liceu. Îl stimez pe domnul Botez, dar vreau să-mi termin studiile“, ne-a declarat Elena Caramalău.

Salvată de Consiliul Profesoral
Situaţia Elena Caramalaru a ajuns ieri în faţa Consiliului Profesoral. „Elena este o elevă model. Nu ne-a făcut niciodată probleme. Din cei 44 de profesori care au votat în Consiliul Profesoral 31 s-au pronunţat în favoarea Elenei“, ne-a declarat Mariana Bârlă, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Balş“ din Adjud.

 Vot secret pentru Elena

Conştienţi de faptul că acest caz ar putea declanşa o întreagă revoltă în liceul „Gheorghe Balş“, profesorii au hotărât să-şi spună părerea printr-un vot secret. „Am evitat în acest mod un scandal între profesori, dar şi între elevi. Fiecare a votat cum a crezut el de cuviinţă, dar fără să-şi decline identitatea“, ne-a declarat directoarea Mariana Bârlă. Profesorii au hotărât astfel, în anonimat, ca fata să-şi continue studiile. Doar colegii de clasă au avut curajul s-o susţină deschis pe Elena.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite