Cei mai buni piloţi offroad din ţară se întrec la Iaşi. Cum poţi şofa alături de profesionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din cele mai importante evenimente auto din ţară va începe mâine,18 mai, la Iaşi. Prima etapă a Campionatului Naţional de Offroad, denumită Toyota Iaşi Adventure Raid, va aduna la Iaşi cei mai buni piloţi din ţară.

Startul oficial al competiţiei se va da vineri, 18 mai, în faţa Palatului Culturii, la ora 8.30. Piloţii se vor deplasa apoi în coloană până în Bucium, acolo unde va fi dat startul tehnic.

În primele două zile de concurs, piloţii vor susţine două probe speciale, pentru clasele auto Open (maşini pregătite cu anumite limitări) şi Extrem (maşini modificate într-o proporţie mare, iar gradul de dificultate al traseului este maxim). Aceste probe speciale vor fi organizate în zonele Bârnova, Dobrovăţ, Păun şi cabana Bucium.

Atracţia celor două zile de concurs vor fi probleme speciale „Bogdan Pavlov", date în memoria fostului preşedinte al Clubului Sportiv „Offroad Club" Iaşi, decedat acum doi ani. „Suntem emoţionaţi că sărbătorim a 10-a ediţie a campionatului. Ne-am pregătit cu patru trasee. În fiecare clasă auto, există o probă specială «Bogdan Pavlov». Echipajul care face cel mai scurt timp va primi trofeul «Bogdan Pavlov»", a spus Gabriel Manolache, directorul Toyota Iaşi.

Citeşte şi: Iaşi: Specială de offroad în memoria lui Bogdan Pavlov

Pasionaţii de offroad sunt în doliu pentru ieşeanul Bogdan Pavlov

Maşinile nepreparate-clasa auto Standard- va parcurge în primele două zile de concurs un traseu de 110 kilometri, cu o probă specială în Bârnova.

Ultima zi a etapei aniversare a campionatului de la Iaşi va fi destinate probei superspecialei, de la ora 10.00 de la Era Shopping Park. Toţi piloţii, indiferent de clasa auto, vor concura în paralel în cadrul probei.

Noutatea din acest an constă în posibilitatea ieşenilor de a conduce maşini de offroad pe traseul de concurs. Persoanele interesate pot să se înscrie pe site-ul www.toyotaiasi.ro şi vor conduce maşinile duminică, înainte de a începe superspeciala, alături de un copilot profesionist.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite