Iaşi: VIDEO-„Ziua fără maşini“, o păcăleală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: VIDEO-„Ziua fără maşini“, o păcăleală
Iaşi: VIDEO-„Ziua fără maşini“, o păcăleală

Ieşenii ieşiţi la plimbare pe bulevardul Ştefan cel Mare nici nu ştiau de eveniment

MAI CITIŢI:
Bucureşti: Ziua Mobilităţii, sărbătorită cu blocaje

Câţiva biciclişti, copii cu role şi cupluri ieşite la plimbare au animat bulevardul din centrul oraşului, închis circulaţiei auto.

Faptul că municipalitatea a decis să sărbătorească „O zi fără maşină“ cu două zile mai devreme decât era programat, iar singura stradă închisă circulaţiei auto a fost bulevardul Ştefan cel Mare au făcut ca evenimentul să-şi piardă din importanţa de odinioară.


Şoferii au circulat în continuare pe bulevardul Independenţei, pe strada Anastasie Panu şi Cuza Vodă, porţiunea dintre Filarmonică şi Piaţa Unirii, eliberând în continuare noxe în centrul oraşului. „În fiecare an am încercat să marcăm această zi, dar din cauza şantiereleor deschise în oraş, în acest an perimetrul în care nu se va circula cu autovehiculele va fi mai restrâns, iar «O zi fără maşină» se va sărbători pe 20 septembrie“, a precizat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei.


„Nici nu ştiam că azi
e ziua fără maşini“


Ieşenii iubitori de mişcare în aer liber au fost dezamăgiţi de minimalizarea acestui eveniment, mai ales că mulţi dintre ei au aflat de el abia când au ajuns la una dintre intrările blocate spre bulevard. „Este ca şi cum nu ar fi. Sincer, această zi ar fi trebuit să-i facă pe şoferi să simtă că trebuie să lase maşinile acasă. Nu contează că sunt străzi în construcţie. Pur şi simplu trebuiau închise mai multe artere“, a spus Adrian Horaicu, tehnician dentar. Nici măcar taximetriştii, care ar fi putut să fie deranjaţi de eventuala blocare a mai multor străzi, nu au fost de acord doar cu închiderea bulevardului Ştefan cel Mare.


„Nu vedeţi cât este de frumos? Copiii merg liniştiţi, patine cu rotile, biciclete şi aer mai curat! Era mult mai bine dacă închideau mult mai multe străzi. Noi ne descurcam oricum“, a spus şi Cristian Fraţian, taximetrist. O altă nemulţumire a ieşenilor a fost faptul că ziua nu a fost marcată de nicio manifestare. 

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/George/mare1.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/george/mare1ok.jpg width=250 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/George/mare 2.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/george/mare2ok.jpg width=250 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite