Un nemţean a bătut statul roman la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BCE printeaza bani
BCE printeaza bani

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a obligat România să-i plătească acestuia daune morale de 10.000 de euro.

Nemţeanul în vârstă de 35 de ani, de loc din comuna Podoleni, s-a judecat cu statul român la CEDO pentru agresiunea şi umilinţa suferite în urmă cu şase ani. Bărbatul care are şase copii s-a plâns că pe 7 noiembrie 2005, a fost încătuşat şi legat de un copac de şeful de post în văzul satului, timp de aproape trei ore.

El a spus că a fost agresat şi umilit de către şeful de post, Ermil Paraschiv, doar pentru că şi-a cerut pensia de handicap. „Am mers la Primărie, în cârje, cum eram, să văd ce se întâmplă cu ajutorul pe care îl primeam pentru că avusesem bazinul rupt după un accident de tren. Eu semnam pentru vreo 480 de lei, iar ei îmi dădeau câte 150-200 de lei. Acolo era fostul primar Albu şi nevasta poliţistului Paraschiv. Le-am cerut al doilea stat de plată, cu suma adevărată. Albu m-a luat la bătaie, după care a chemat un poliţist, care mi-a spus să mă astâmpăr, dar eu am spus că nu vreau decât banii copiilor mei", povesteşte nemţeanul.

Citiţi întreaga poveste a bărbatului în ediţia de Moldova a cotidianului Adevărul. Publicaţia se găseşte la toate punctele de difuzare a presei la preţul de 1,9 lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite