Iaşi: Flagrant: nouă studenţi prinşi când încercau să-şi vândă locurile din cămin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Flagrant: nouă studenţi prinşi când încercau să-şi vândă locurile din cămin
Iaşi: Flagrant: nouă studenţi prinşi când încercau să-şi vândă locurile din cămin

DNA-ul studenţesc a dat o primă lovitură în acest an comerţului ilicit cu locuri în cămin.

Citeşte şi:

Studenţii, între cursuri şi goana după vize
Liste de aşteptare la cazarea în căminele de la „Cuza“
Cât costă cazarea studenţilor în oraş

O echipă de „procurori” de la Uniunea Naţională a Studenţilor au surprins în ultima săptămână nouă tineri din campusul „Tudor Vladimirescu”, care încercau să-şi cedeze dreptul la cazare pentru sume cuprinse între 160 şi 350 de euro.

Cel mai pretenţios a fost un student care încerca să vândă cu 350 de euro un loc într-o cameră de cinci persoane şi nu lăsa nimic din preţ. „Procurorii” studenţeşti spun că tânărul încerca să vândă dreptul de cazare al surorii sale. Până la urmă a „bătut palma”, iar momentul a fost imortalizat cu o cameră ascunsă. Aceeaşi procedură a fost aplicată şi în cazul celorlalte tranzacţii.

„Cel mai greu a fost să le câştig încrederea. Cam toţi ştiau că DNA-ul studenţesc e pus pe treabă anul acesta şi de aceea a trebuit să mă întâlnesc cu ei de două trei ori pe săptămână  şi să nu le dau nimic de bănuit”
, a povestit un membru UNSR care a lucrat sub acoperire timp de o săptămână.

VIDEO - Cumpărare de locuri

Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/dumitrita/flagrant UNSR.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/dumitrita/poza flagrant UNSR.jpg width=300 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false


Cei nouă studenţi ai Universitătii „Gheorge Asachi din Iaşi” au pierdut definitiv dreptul de a se caza, pe toată durata studiilor. Numele „negustorilor” au fost comunicate şi conducerii universităţii, iar la prima abatere vor fi exmatriculaţi.

În căminele Universităţii „Al. I. Cuza”, „recolta” a fost mult mai slabă. DNA-ul studenţesc a depistat un singur vânzător de locuri în cămin, care era însă foarte suspicios şi a renunţat la tranzacţie.

„Procurorii” studenţeşti i-au verificat şi pe doi dintre administratorii căminelor. „Nu am prins nici un administrator. Probabil ei au oamenii lor, sunt şi mai precauţi cui vând locul de cămin”,
a arătat Bogdan Budeanu, şeful Biroului Social  al Universităţii “Gheorghe Asachi”.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite