Iaşi: O adolescentă a fost înjunghiată de mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: O adolescentă a fost înjunghiată de mamă
Iaşi: O adolescentă a fost înjunghiată de mamă

Tânăra a ajuns la Spitalul de Pediatrie cu răni de cuţit la mâna dreaptă şi cu vânătăi la cap.

Ea a povestit medicilor că a fost agresată de mama sa, care ar fi fost şi puţin băută.

„Pacienta a fost tratată la noi şi este în afară de orice pericol“, a declarat medicul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt la Spitalului de Pediatrie Iaşi.

Cazul a fost anunţat şi reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DASPC).

„Asistenţii sociali au fost la domiciliul tinerei, iar mama a spus că se mai întâmplă să existe altercaţii cu fiica deoarece aceasta nu o ascultă şi mai lipseşte nopţile de acasă. Femeia este divorţată şi o creşte singură pe fiica sa“, a spus Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DASPC.

El a precizat că în astfel de cazuri, asistenţii sociali nu pot face mai mult de o mediere, pentru că nu poate fi vorba de scoaterea minorului din familie şi plasarea lui la un asistent maternal din cauza vârstei.

O altă fată a vrut să se sinucidă

Tânără tot de 17 ani, din judeţul Neamţ, a încercat să se sinucidă cu pastile şi a ajuns la Spitalul de Pediatrie.

„Fata a înghiţit 28 de pastile de paracetamol, algocalmin şi bromhexin. Pacienta a beneficiat de tratament medical şi este în prezuent sub supraveghere. A refuzat să spună care au fost motivele care au înpins-o la acest gest“, a declarat Cătălina Ionescu.

Medicul a precizat că dozele mari de paracetamol duc la insuficienţă hepatică, iar cele de algocalmin la insuficienţă renală.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite