Cum s-a înfiripat povestea de dragoste dintre prezentatoarea Tessa Dunlop şi soţul ei pe când acesta era elev în Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatoarea BBC, Tess Dunlop, povesteşte într-unul din capitolele volumului său de memorii, „Pentru România, cu dragoste“, cum a început povestea de dragoste cu tânărul Vlad, un pseudonim folosit pentru a proteja identitatea soţului său din Iaşi. Cei doi s-au întâlnit pe când acesta era doar un elev de 12 ani.

Tessa Dunlop venise ca profesor voluntar de limba engleză în Iaşi, alături de alţi colegi. Prima oară l-a întâlnit pe Vlad, un tânăr de 12 ani din Iaşi, exact în casa acestuia. Tânăra profesoară de engleză se afla în vizită la fratele lui Vlad, Marcel, care avea atunci 22 de ani şi era înscris la cursurile predate de străini.

„Prima dată când l-am întâlnit pe Vlad stătea la biroul lui cu căştile puse şi asculta Metallica. S-a uitat scurt la mine, primul străin pe care îl vedea, şi a spus sec "Hello". Când i-am răspuns într-o română bâlbăită, mi-a spus ceva, la fel de sec, dar într-o engleză perfectă şi s-a întors la Metallica. M-am dus în bucătăria casei lui, unde stătusem până atunci de vorbă cu fratele lui mai mare, Marcel", povesteşte Tessa, citată de cotidianul britanic DailyMail. 

Fiind surpinsă de engleza sa perfectă, profesoara a insista pe lângă Marcel pentru ca Vlad să participe la cursurile ei. După o săptămână de insistenţe, Vlad stătea în băncile sălii de clasă, fiind cel mai tânăr dintre cursanţi.

Citeşte AICI mai multe despre povestea de dragoste a profesoarei britanice îndrăgostite de elevul său din Iaşi

După ore, tânărul o ajuta pe profesoară să înveţe cuvinte româneşti, după care se plimbau prin oraş şi mâncau îngheţată roz. „După şcoală, el mă învăţa cum se pronunţă cuvintele imposibile din România şi rătăceam prin oraş şi mâncam îngheţată roz. Verii lui ne însoţeau, dar îmi amintesc doar de Vlad", povesteşte Tessa, citată de „The Telegraph".

Fosta profesoară povesteşte că legătura dintre o tânără de 19 ani şi un copil de 12 ani nu era privită cu ochi critici de cunoştinţele lor din Iaşi. „Oamenii se uitau, dar nu pentru că îmi petreceam timpul cu un copil. Dacă în România nu existau convenţii sociale care să se pună în calea prieteniei noastre, nu aşa a fost cazul când Vlad a venit în Marea Britanie anul următor", îşi aminteşte Tessa Dunlop.

Atunci când Vlad a ajunge în Marea Britanie cu bursă, legătura lor se răceşte. „Intrasem la Universitatea Oxford şi eram atât de ocupată cu noua mea viaţă încât uitasem de ce am crezut la un moment dat că este o idee bună ca Vlad să vină să studieze în Anglia. Părinţii mei erau, pe bună dreptate, cam nedumeriţi de sosirea unui copil de 13 ani, din România, scund şi care vorbea monosilabic", povesteşte Tessa.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite