Au început cazările în cămine. Vezi aici câte locuri sunt disponibile la facultatea ta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţi din toată Moldova au venit astăzi la Iaşi pentru a-şi găsi loc în cămin
Studenţi din toată Moldova au venit astăzi la Iaşi pentru a-şi găsi loc în cămin

Tinerii stau la coadă şi de două ore pentru a prinde un loc în căminul dorit. În unele cămine, preţul lunar de cazare a scăzut faţă de anul precedent.

În campusul din Tudor Vladimirescu, cea mai mare aglomeraţie este la căminele T1 şi T2. Aici, sute de elevi aşteaptă de dimineaţă pentru a le veni rândul să-şi depună dosarele cu actele necesare înscrierii.

Studenţii suceveni au venit pentru a-şi găsi loc în cămin

(Click pe colaj pentru a vedea mai multe poze cu studenţii!)

„Cazările au început de luni, atunci când au venit cel care sunt în anul II la master, doctoranzii şi căsătoriţii. Astăzi se cazează cei din anul I de facultate şi master. În T1 sunt 394 de locuri, iar în T2, 392", ne-a spus Marius Buraga, preşedintele acestor cămine. Acesta a mai precizat că preţul unei luni de cazare pentru căminele pe care le conduce a scăzut cu 30 de lei, faţă de anul trecut. În anul şcolar precedent a fost 180 de lei.

Criteriu după care studenţii sunt cazaţi în cămine este media de admitere. Cei care au restanţe din anii precedenţi trebuie să aştepte până la sfârşitul săptămânii pentru a vedea dacă mai rămân locuri.

„Stăm la coadă de aproximativ jumătate de oră, însă merge foarte greu. Nu înţeleg de ce se întâmplă acest lucru. Eu vin din Vaslui şi voi studia la Inginerie Chimică“, ne-a spus Sabina Turiţă.

În campusul Tudor Vladimirescu, ce aparţine Universităţii „Gheorghe Asachi“, sunt disponibile în acest an 7.500 de locuri de cazare. În căminele Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, pot fi cazaţi aproape 5.000 de studenţi.

VEZI AICI NUMĂRUL DE LOCURI PENTRU FIECARE FACULTATE DE LA UNIV „AL. I CUZA“!

VEZI AICI NUMĂRUL DE LOCURI PENTRU FIECARE FACULTATE DE LA UNIV. „GHEORGHE ASACHI“!

Citeşte şi:

Iaşi: Căminele de lux, mai scumpe decât hotelurile studenţeşti

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite