VIDEO Violă de 12.000 de euro furată din Austria, găsită în casa unui colecţionar din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au găsit în casa unui ieşean o violă furată anul trecut de la o universitatea din oraşul austriac Salzburg. Instrumentul muzical, în valoare de 12.000 de euro, a fost furat în noiembrie 2011.

Ora 14.00: Ieşeanul care a cumpărat viola furată în 28 noiembrie 2011 de la Universitatea „Mozarteum“ din Salzburg a plătit 700 de euro. Tranzacţia a avut loc la începutul acestei luni. Bărbatul din Braşov l-a contactat pe colecţionarul ieşean, Cătălin Cocul (cel în casa căruia a fost găsită viola), şi i-a adus instrumentul la Iaşi.

Iniţial, preţul cerut de basarabean era mai mare.„Nu planează suspiciuni asupra cumpărătorului. El a fost de bună credinţă. Se fac cercetări în vederea stabilirii persoanelor care au avut conctat cu bunul respectiv“, a declarat Irina Perjoiu, prim-procuror adjunct la Tribunalul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Viola, marca Bernd Schiller, valorează 12.000 de euro.

image

Ora 13.10: Viola a fost găsită în casa unui colecţionar din Iaşi. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul spune că a cumpărat instrumentul muzical de la un basarabean, care locuieşte în municipiul Braşov. Ieşeanul a găsit anunţul postat de vânzător pe internet. Deocamdată, oamenii legii nu ştiu dacă basarabeanul a cumpărat viola ori a furat-o.

Ora 11.07: Oamenii legii din Iaşi spun că viola va fi înapoiată propietarului în cel mai scurt timp posibil. În acelaşi timp, poliţiştii continuă verificările pentru a vedea cum a ajuns instrumentul muzical la Iaşi. „Deocamdată nu avem alte informaţii. Pe măsură ce înaintează cercetările vom face publice informaţiile“, a declarat Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Vezi şi:

Metodă de furat la Iaşi: Făceau promoţii la detergent şi-i lăsau fără bani şi bijuterii (VIDEO)

Vezi mai jos imagini cu viola recuperată de Poliţie:

Rămâni pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai importante ştiri din oraş şi judeţ.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite