Chiriile din Iaşi, mai mici decât în alte oraşe din ţară. Cât este cea mai mare chirie pentru o locuinţă din capitala Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camerele sunt mobilate cu mobilier masiv. FOTO: imobiliare.ro
Camerele sunt mobilate cu mobilier masiv. FOTO: imobiliare.ro

Un studiu realizat de imobiliare.ro arată că cele mai scumpe apartamente scoase la închiriere în marile oraşe ale ţării sunt în Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Contanţa şi Iaşi.

Chiriile practicate în Iaşi sunt mai scăzute decât în celelalte mari oraşe din ţară, potrivit studiului amintit. Cea mai mare chirie pentru un apartament din Iaşi se ridică la 750 euro pe lună şi este un penthouse din Bucium, de 165 de metri pătraţi, cu două etaje, complet mobilat.
La primul nivel sunt două dormitoare, fiecare cu baie proprie, două holuri şi un balcon. La al doilea nivel sunt livingul, bucătăria, un balcon şi o baie.
Un penthouse în Centrul Civic, de 180 de metri pătraţi, poate fi închiriat cu 700 de euro lunar, iar la unul în zona Copou, de 130 de metri pătraţi, chiria lunară se ridică la 600 de euro.

Citeşte şi:

2012, anul chilipirurilor imobiliare la Iaşi

A jucat la păcănele banii colegului de apartament

Proprietarul celui mai scump apartament scos la închiriere în România cere nu mai puţin 6.800 de euro pe lună. Locuinţa este în zona Herăstrău din Bucureşti şi are 450 de metri pătraţi, potrivit studiului imobiliare.ro. „Pe o piaţă aflată în continuare în plină criză, 15,5% din totalul apartamentelor scoase la închiriere pe imobiliare.ro vizează segmentele de vârf. Astfel, în cazul a 1.107 din cele 7.137 de apartamente de închiriat, chiria lunară depăşeşte 1.000 de euro", se arată într-un comunicat al portalului imobiliar citat de Mediafax.

Şi în celalalte oraşe mari din ţară chiriile lunare la locuinţe depăşesc 1.000 de euro. Cel mai scump apartament de închiriat în Cluj-Napoca este într-o vilă, în apropierea Facultăţii de Medicină şi proprietarul cere 1.500 euro.

În Timişoara, cea mai mare chirie, de 1.250 de euro, o cere proprietarul unui apartament de 170 de metri pătraţi din Piaţa Unirii. În Constanţa, cel mai scump apartament de închiriat are 100 de metri pătraţi şi doritorii trebuie să achite 1.700 euro de euro lunar.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din oraş.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite