Atenţie, şoferi! Strada Sfântul Lazăr, închisă o zi. Aflaţi alte modificări în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Sf. Lazăr va fi închisă o zi începând de joi
Strada Sf. Lazăr va fi închisă o zi începând de joi

Mai multe artere din zona centrală vor fi impracticabile, iar pe Copou călătorii vor ajunge doar cu microbuzele. O săptămână va dura şi calvarul de pe pasarela Bucium.

Nervii şoferilor din Iaşi sunt greu puşi la încercare în această perioadă. Cei care au drum joi prin centrul oraşului vor trebui să evite zona din jurul Palatului Culturii.

Strada Anastasie Panu va fi închisă

„Vrem să finalizăm în această săptămână lucrările pe strada Sfântul Lazăr. Joi, de la ora 17.00, vom închide toată strada între Palat şi Bulevardul Anastasie Panu. Vom lucra toată noaptea şi sperăm ca vineri, în jurul orei 14.00, să redeschidem artera", a anunţat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei Iaşi.

Rebuturile nemţilor, cumpărate cu bani grei de ieşeni

Circulaţia va fi dată peste cap în această zonă şi pentru faptul că prin strada Sfântul Lazăr sunt două intrări spre ansamblul urbanistic Palas. „După ce terminăm Sf. Lazăr intrăm pe A. Panu. În funcţie de vreme, vom începe asfaltarea întâi pe latura dinspre Tribunal până la intersecţia cu Elena Doamnă şi ne vom întoarce pe celălalt sens", a spus Chirica.

Noi şantiere în Iaşi. Liniile de tramvai din Fundaţie vor fi schimbate

Lucrarea este executată pe fonduri europene şi vizează asfaltarea mai multor străzi din zona cultural-istorică a Iaşiului. Valoarea tuturor modernizărilor incluse sunt estimate la 9,1 milioane de lei.

Pod în reabilitare

Blocaje în trafic se înregistrează deja pe DN24 în dreptul podului Bucium, unde se asfaltează. Lucrările au început marţi şi vor dura o săptămână.

Primăria plombează străzile din Iaşi pe bani europeni

„Constructorul, firma Asiri din Piatra Neamţ, a stabilit împreună cu Poliţia Rutieră modul în care va fi organizat traficul în zonă pentru a se putea circula", a spus Dănuţ Pilă, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri din Iaşi. Lucrarea este inclusă într-un proiect de refacere a DN24, început de Ministerul Transporturilor în 2010. Pe tronsonul care cuprinde şi podul Bucium lucrările au costat 2,4 milioane de lei, doar lucrările la pasarelă ajung la 980.000 de lei.

Nici ieşenii care au drum spre Copou nu sunt feriţi de ambuteiaje. Aici se continuă lucrările pe Aleea Sadoveanu până la Breazu. „Pe Sărărie se toarnă asfalt în această săptămână până la strada Sulfinei, iar apoi se va interveni până la strada Eminescu. Pe parcursul acestei veri vom pune şi celelalte straturi de asfalt până la finalizarea străzii", a explicat directorul tehnic al Primăriei. Şi aceste lucrări sunt din fonduri UE.

___________________________

Fără tramvaie pe Copou

Ieşenii vor trebui să circule cu microbuze, după ce tramvaiele care urcau în Copou vor întoarce în Târgu Cucu din cauza lucrărilor la şine şi la infrastructura stradală din zona Fundaţie. „Traseele, 1 şi 13, care urcau pe Copou, se vor opri în Târgu Cucului. De acolo se va face transbordarea în autobuze şi acestea vor continua să circule pe Copou. Se va lucra doar pe sectorul liniei de tramvai", a declarat Mihai Chirica, viitorul viceprimar al Iaşiului. Lucrările în zona Fundaţie, la un pasaj subteran, vor dura, cel puţin până în 2013, iar din această cauză tramvaiele nu vor circula în Copou.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite