Malpraxis la „Neuro“ Iaşi. A rămas paralizată după o operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţiile chirurgicale au fost reclamate de malpraxis
Intervenţiile chirurgicale au fost reclamate de malpraxis

O femeie din Caraş Severin susţine că a rămas paralizată parţial după o operaţie de hernie de disc.

O femeie din Caraş Severin, pacientă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, vrea ca medicii care s-au ocupat de cazul ei să plătească.

Tatiana Poschin a fost operată de hernie de disc de medicii ieşeni pe 13 octombrie 2011, după ce s-a plâns de dureri în zona cervicală. Acum cere daune morale de 600.000 de lei şi materiale de 200.000 de lei de la doctorii Dana Turliuc, Cezar Popescu şi Traian Zburlea, precum şi de la Spitalul de Neurochirurgie.

S-a simţit tot mai rău după operaţie

Femeia susţine că starea ei s-a înrăutăţit vizibil în urma operaţiei, durerile de spate devenind insuportabile şi într-un final a paralizat pe partea dreaptă. În ciuda şedinţelor de kinetoterapie şi fizioterapie pe care le-a urmat, Tatiana Poschin mărturiseşte că nu şi-a revenit, motiv pentru care a revenit la Iaşi şi a cerut o explicaţie de la medici.

„Am mers din nou la doctorul Turliuc, făcându-i cunoscută starea mea de rău şi rugând-o să-mi facă nişte investigaţii suplimentare şi să-mi dea un tratament care să-mi reducă durerile. A refuzat, spunându-mi să urmez tratamentul cu antiinflamatoare, că durerea îmi va trece şi să fiu mulţumită că n-am rămas paralizată de tot, că au fost cazuri mai grave decât al meu", a adăugat femeia.

Bucată de fier poziţionată greşit

Femeia susţine că a fost tratată superficial chiar şi înainte de a i se face operaţia care avea să o nenorocească.

„Nu m-a informat nimeni cu privire la natura şi scopul intervenţiei, care sunt riscurile şi consecinţele acesteia, dacă sunt posibilităţi alternative de tratament sau dacă sunt necesare implanturi. Practic, mi s-a pus repede în faţă o foaie care trebuia semnată. Am semnat-o şi am intrat în sala de operaţie"
, le-a spus femeia judecătorilor Tribunalului.



Anul acesta, femeia a apelat la medicii italieni din Padova, iar examenul RMN a indicat prezenţa unei „găuri negre" şi a unei bucăţi de fier poziţionate greşit. Tatiana Poschin susţine că doctorul Dana Turliuc (foto) a recunoscut „existenţa acestei găuri negre înconjurate de fier şi a corpului de fier neidentificat, dar a afirmat că nu-şi poate explica de unde a apărut, spunând că probabil în momentul tăierii osului cu freza a sărit din freză vreo bucată".

Tatiana Poschin se deplasează acum cu greutate, a renunţat la serviciu şi susţine că, după operaţie, viaţa ei a devenit un coşmar.

„Prin conduita neglijentă şi defectuoasă avută de echipa de doctori cu ocazia realizării intervenţiei chirurgicale, mi s-au încălcat drepturile la sănătate, la integritate fizică şi psihică, la o viaţă normală. Prin neglijenţa domnilor doctori, întreaga mea viaţă s-a schimbat, transformându-se într-o înşiruire de clipe de durere şi suferinţă", se arată în dosar. Primul termen al procesului a fost fixat pentru 15 octombrie. Doctorul Dana Turliuc nu a putut fi contactată, iar managerul Spitalului de Neurochirurgie nu vrea să comenteze cazul.

„Nu vreau să comentez pentru că nu cunosc acest caz. Instanţa va decide cine este vinovat", spune doctorul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Medicul Dana Turliuc

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite