Zeciştii ieşeni analizează Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Adăscăliţei şi Andrei Panainte au luat examenul cu brio
Oana Adăscăliţei şi Andrei Panainte au luat examenul cu brio

Andrei Constantin Panainte, absolvent al ciclului gimnazial la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi", a reuşit să ia nota maximă la ambele probe scrise ale Evaluării Naţionale. Mărturiseşte că cele mai mari emoţii le-a avut la Limba Română.

Cu toate acestea, a bifat fără să ezite varianta corectă a subiectului controversat de la Limba Română. Cerinţa care i-a pus în dificultate pe elevii de-a VIII-a suna astfel: „Propoziţia subordonată din fraza «Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii» este a. atributivă, b. predicativă, c. subiectivă".

S-au afişat rezultatele la Evaluarea Naţională! Note mari la şcolile de elită din Iaşi UPDATE FOTOGALERIE

FOTOGALERIE Un elev ieşean de a VIII-a a fost dat afară de la examen UPDATE

„Aş fi fost supărat dacă n-aş fi bifat corect"

Elevii au oscilat între variantele b sau c, însă conform baremului iniţial al Ministerului Educaţiei, răspunsul corect era c, subiectivă. Andrei a câştigat cele 60 de sutimi din prima. „Cam în 90% dintre situaţii, locuţiunea prepoziţională «ceea ce» indică o subordonată subiectivă. Recunosc că subiectul a fost ambiguu şi că academicienii nu pot fi contrazişi", spune elevul.

Ierarhia elevilor din judeţul Iaşi după Evaluarea Naţională. Află ce şanse au tinerii la admiterea în liceu, în funcţie de medie

Rezultate finale la Evaluarea Naţională 2012 Iaşi. Vezi aici lista completă a notelor obţinute de elevii din judeţ!

Mărturiseşte, totuşi, că nu i se pare foarte corectă revizuirea baremului. „60 de sutimi înseamnă foarte mult, mai ales dacă tinzi să urmezi un liceu bun. Eu, dacă n-aş fi bifat corect şi aş fi pierdut cele 60 de sutimi aş fi fost supărat pe mine, că nu am învăţat mai mult", mai spune Andrei.

UPDATE Părinţii se ceartă online pentru baremul de la Evaluarea Naţională. Află ce nemulţumeşte cele două tabere! FOTO

UPDATE Elevii de-a VIII-a, bucuroşi după prima probă a examenului. Află ce subiect au avut de făcut! FOTOGALERIE

„Nu-s lămurită nici acum de ce e subiectivă"

O altă zecistă din municipiul Iaşi este Oana Maria Adăscăliţei, absolventă a Colegiului „Emil Racoviţă". Eleva a optat însă pentru varianta b. „Majoritatea colegilor mei au pus predicativă şi nici acum nu-s lămurită de ce era de fapt subiectivă", spune Oana. Pentru că Ministerul a decis să accepte ca fiind corectă şi varianta b, eleva a reuşit să-şi vadă visul împlinit şi să treacă cu brio primul examen. Tânăra va continua să studieze la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite