Echipamente de mii de euro donate salvatorilor SMURD din Iaşi, Suceava şi Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipaj SMURD
Echipaj SMURD

Compania E.ON România a anunţat miercuri că donează Serviciului  Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) echipamente speciale de protecţie pentru echipele de salvatori din şapte judeţe ale ţării. Valorea donaţiei se ridică la 65.000 de euro.

Cele peste 320 de echipamente de protecţie sunt pentru unităţile SMURD din judeţele Botoşani, Iaşi, Suceava, Alba, Mureş, Covasna şi Braşov. În total, peste 100 de echipaje de prim-ajutor de pe ambulanţele SMURD vor putea interveni în siguranţă în situaţii de urgenţă.

Salvatorii din Iaşi vor primi 50 de combinezoane dintr-un material ignifug şi 10 geci de iarnă pentru personalul medical, cei din Botoşani vor beneficia de 30 de combinezoane şi 30 de geci, iar echipajul de la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, va primi 20 de echipamente. „Valorea echipamentelor donate pentru unităţile SMURD din zona Moldovei se ridică la aproape 16.000 de euro“, a explicat Tiberiu Fechete, directorul executiv al Fundaţiei Smurd.

Accident rutier cu două victime în Bucium UPDATE

„Aveam mare nevoie de aceste echipamente întrucât SMURD este un serviciu în continuă expansiune şi aproape lunar punem bazele a noi echipe de intervenţie. De aceea, sprijinul venit din partea grupului E.ON ne ajută să beneficiem de o protecţie sporită prin intermediul acestor echipamente speciale", a declarat fondatorul SMURD Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Ieşenii îl susţin pe Raed Arafat în faţa Palatului Culturii

Între SMURD şi E.ON există un parteneriat strategic de acum şase ani, timp în care compania energetică a donat peste 380.000 de euro, banii fiind pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare ale SMURD.

ISU Iaşi are un punct de lucru la Hârlău cu paramedici şi pompieri

„Profesionalismul şi performanţele personalului SMURD sunt binecunoscute şi sunt demonstrate prin miile de vieţi salvate de la înfiinţarea sa. Parteneriatul este doar una dintre modalităţile prin care Grupul E.ON încearcă să contribuie la sănătatea comunităţilor locale unde activează", a declarat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai importante ştiri din oraş şi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite