Metodă de ţepuit ieşenii cu Iphone 4. Vezi aici ce trebuie să faci ca să nu fii înşelat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telefoane de ultimă generaţie
Telefoane de ultimă generaţie

Încă un ieşean a fost păcălit prin metoda „cărămidă în loc de gadget". Poliţiştii ieşeni atrag atenţia să nu cumpărăm niciun bun de la oamenii care ne abordează pe stradă cu presupuse chilipiruri.

Un ieşean de 39 de ani a dat 800 de lei pe o cărămidă, crezând că achiziţionează de fapt un Iphone 4. El a fost înşelat ieri în parcarea Pieţei Nicolina, unde a fost abordat de un bărbat care i-a spus că are gadgetul de vânzare.

Acuzaţi că au vândut canabis anchetatorilor

„În husa telefonului se afla un corp dur învelit într-o bandă izolatoare de culoare neagră ce avea aceleaşi dimensiuni şi greutate ca un telefon mobil", spune Mihaela Abaza, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Cel care l-a înşelat pe ieşean are în jur de 30 ani, 1,70 metri înălţime, 75 - 80 de kilograme, este tuns scurt, are constituţie atletică şi purta o geacă de culoare albastru închis. Pe dedesubt avea un pulover de aceeaşi culoare. Poliţiştii nu ştiu deocamdată dacă autorul înşelăciunii este acelaşi de acum două zile, când un student de 19 ani a fost păcălit prin aceeaşi metodă. Detalii AICI.

Cel mai probabil, individul foloseşte un Iphone 4 pe care îl prezintă victimei, iar în momentul în care aceasta se decide să cumpere telefonul şi caută banii escrocul profită de neatenţia „clientului“, pune gadgetul în buzunar şi scoate cărămida băgată în husă, care are aceeaşi dimensiune şi greutate ca mobilul.

Oamenii legii atrag atenţia că orice persoană care ne abordează pe stradă ca să ne vândă un chilipir nu trebuie crezută. „Au mai fost astfel de cazuri, dar nu putem vorbi de un fenomen, chiar dacă s-au înregistrat două zile la rând. Trebuie să fim atenţi la orice bun cumpărat de pe stradă. Cel mai bine este să evităm astfel de tranzacţii", a precizat Mihaela Abaza.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din oraş şi judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite