Morţii nimănui, cazaţi cu anii la morga din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cimitirul (Foto Arhivă)
Cimitirul (Foto Arhivă)

Cadavrele a zeci de oameni stau cu anii la morga din Iaşi, fără ca cineva să vină după ei. Angajaţii Institutului de Medicină Legală au făcut chetă pentru a-i înmormânta, nu de puţine ori.

Rudele unora dintre morţii abandonaţi la morga din Iaşi nu au bani de înmormântare şi îi abandonează la Institutul de Medicină Legală (IML).

Unul dintre cadavre este rezident al morgii IML Iaşi din anul 2009. Pentru fiecare zi în care bărbatul, nedidentificat până azi, este ţinut la morgă, instituţia plăteşte 35 de lei. "La momentul actual avem în frigiderele Insitutului de Medicină Legală un număr de 35 de cadavre, atât cu identitate cunoscută, cât şi cu identitate necunoscută", a declarat Diana Bulgaru, director interimar IML Iaşi, pentru realitatea.net.

Primăriile localităţilor în care au fost găsite personanele decedate ar trebui să plătească înmormântarea acestora, conform unei hotărâri de consiliu local din Iaşi. Hotărârea se aplică pentru persoanele neidentificate. Banii de la buget nu sunt însă destui pentru aceasta, iar locurile de veci sunt puţine. Iar costul înmormântării este destul de mare: numai săpatul unei gropi costă 120 de lei. Transportul este taxat cu 40 de lei, iar montarea crucii, încă 25 de lei, în condiţiile în care şi preţul acesteia trebuie luat în calcul.

Pe de altă parte, preoţii condamnă o alternativă posibilă: incinerarea. "Trupul omului nu e o entitate lipsită de valoare. Trupul omului a fost creat din pământ şi trebuie să se întoarcă în pământ", a spus preotul paroh de la Biserica Sfântul Ştefan, Dumitru Mihăilă, pentru realitatea.net.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite