Iaşi: Minoră bătută crunt şi violată din răzbunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă a fost bătută până şi-a pierdut cunoştinţa şi apoi violată. Anchetatorii spun că violatorul a fost instigat de concubina lui, care ar fi fost în trecut abuzată sexual de tatăl minorei.

Potrivit actului de acuzare întocmit de procurori, incidentul s-a petrecut în urmă cu o lună într-un apartament din Dancu. Victima, Diana Paula G.  (15 ani) a fost ademenită în apartamentul lui Vasile Papuc (54 de ani) de către concubina acestuia, Anişoara Morariu. Femeia i-a transmis minorei prin intermediul unor prietene faptul că tatăl său se află la locuinţa lui Papuc şi că o aşteaptă să îi dea o sumă de bani. Adolescenta s-a dus la acasă la bărbat, însă după ce a intrat în apartamentul acestuia, Morariu i-a spus adevăratul motiv pentru care o chemase. „Învinuita i-a spus că tatăl ei a agresat-o sexual în urmă cu un an şi că urmează să se răzbune, hotărârea fiind luată împreună cu inculpatul Papuc Vasile", precizează anchetatorii în actul de acuzare.

Femeia a încuiat uşa locuinţei, iar Papuc i-a cerut minorei să se aşeze pe pat şi să se dezbrace. Minora a refuzat şi a încercat să fugă, dar bărbatul a început să o lovească cu pumnii şi picioarele şi a încercat să o dezbrace. Procurorii au mai precizat că Papuc a continuat să o lovească până când adolescenta şi-a pierdut cunoştinţa. „Profitând de imposibilitatea de apărare a victimei minore, a întreţinut cu aceasta un act sexual complet consumat, care a durat aproximativ 10 - 15 minute", au mai menţionat anchetatorii în rechizitoriu.

În tot acest timp în care Papuc a violat-o pe minoră, concubina acestuia se asigura de la fereastra apartamentului că bărbatul nu este văzut de vreun martor. După consumarea actului sexual, minora şi-a revenit şi i-a cerut violatorului să o lase să meargă la toaletă. Ea a profitat de un moment de neatenţie al celor doi şi de faptul că femeia descuiase între timp uşa şi a reuşit să fugă. Ea s-a dus la locuinţa bunicii sale, aceasta fiind cea care a anunţat Poliţia şi Ambulanţa.

Bărbatul a fost reţinut şi ulterior arestat, iar acum a fost trimis în judecată sub acuzaţia de viol. În timpul audierilor, Vasile Papuc şi-a schimbat declaraţiile şi nu a recunoscut că a violat-o pe adolescentă. Iniţial el a susţinut că nu s-a întâlnit cu minora în ziua respectivă, iar apoi a declarat că era sub influenţa alcoolului şi nu îşi mai aduce aminte ce s-a întâmplat. În cazul concubinei violatorului, procurorii au disjuns un alt dosar în care femeia este cercetată sub acuzaţia de complicitate de viol. Anchetatorii aşteaptă în cazul ei rezultatele expertizei psihiatrice la care a fost supusă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite