Studenţii de la Economie au porţile deschise la BNR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru al treilea an la rând Banca Naţională a României îşi deschide porţile pentru studenţii UAIC. În perioada 10-11 octombrie 2011 au loc Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti, un  eveniment organizat în parteneriat de Banca Naţională a României şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" Iaşi.

Astfel, astăzi, de la ora 11.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu", economistul Eugen Dijmărescu va susţine conferinţa cu tema „Rolul schemelor de garantare a depozitelor în gestionarea crizelor din sectorul financiar".  Tot în Aula Magna ,,Mihai Eminescu, de la ora 18.00, solistul Alexandru Tomescu va susţine un recital de vioară.

Vânătoare de comori prin Universitatea „Cuza“

„Banca Naţională a României, membră a  Sistemului European al Băncilor Centrale, se implică activ, prin intermediul proiectelor adresate mediului şcolar şi universitar, în sprijinirea  educaţiei financiare.  Nevoia de educaţie economică în România, la nivelul tuturor categoriilor sociale şi grupurilor de vârstă, este o realitate, fiind cu atât mai stringentă cu cât nivelul dezvoltării economice a unei ţări reflectă inclusiv nivelul de educaţie şi de informare al societăţii respective“, susţin reprezentanţii Universităţii.

În anul 2009 a demarat proiectul "BNR - Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti", având ca obiectiv general îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere în mediul universitar a activităţii băncii centrale, a rolului, funcţiilor şi implicaţiilor deciziilor acesteia în economia românească, reprezentând un demers proactiv de implicare în educaţia tinerilor care se pregătesc pentru a profesa în domeniu. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite