Iaşiul are prefectul cu cel mai mare salariu din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un clasament efectuat pe baza veniturilor din salarii, realizate conform declaraţiei de avere, arată că şeful Instituţiei Prefectului din Iaşi este cel mai bine remunerat din ţară. Acesta este singurul care a încasat peste 7.000 de lei lunar.

Topul salariilor prefecţilor a fost realizat de econtext.ro şi vine la mai puţin de o lună după ce primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost desemnat cel mai bogar primar, iar rectorul Universităţii „Al. I. Cuza", cel mai bine plătit rector.

Gheorghe Nichita, cel mai înstărit primar din ţară, deţine un teren şi la Galaţi

IAŞI „Cuza“ are cel mai bine plătit rector din ţară

Astfel, prima concluzie a clasamentului este că prefecţii sunt, în medie, mai bine plătiţi decât primarii. Dacă în clasamentul naţional media salarială a primarilor este de 4.000 de lei pe lună, cea a reprezentanţilor Guvernului în teritoriu este de 5.000 de lei lunar.

image

Situaţia nu este similară, însă, şi la Iaşi, unde primarul Nichita a câştigat lunar anul trecut 8,422 de lei, iar prefectul Dragomir Sava Tomaşeschi a primit în medie 7.126 de lei pe lună. De altfel, acesta este sigurul prefect care a câştigat peste 7.000 de lei pe lună.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite