Premieră inedită la Teatrul Luceafărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima premieră a anului 2012 la Teatrul Luceafărul are la bază una dintre lucrările pentru scenă ale lui Ion Sava, o „pantomimă cu zgomote" pe care echipa de realizatori a concretizat-o sub titlul „O harababură!".

Regizorul Ion Ciubotaru şi scenografa Daniela Drăgulescu au transpus scenariul într-un spectacol nonverbal, în care întâmplările sunt spuse prin alte mijloace artistice decât cuvintele. „E o premieră absolută din acest punct de vedere pentru aşezământul ieşean, în repertoriul căruia nu exista până acum un asemenea gen de spectacol. Orice trupă trebuie să încerce experimente artistice, să se confrunte cu noi provocări, pentru a-şi testa valoarea şi a surprinde publicul. Mijloacele utilizate pentru „O harababură!" sunt, conform indicaţiilor autorului, „zgomotele", adică onomatopeele, dar şi măştile, pantomima, mişcarea scenică, dansul, muzica, eclerajul.  Povestea artistului care e neînţeles de cei din jur e foarte actuală", explică Oltiţa Cântec, directorul Teatrului.

Patru actori, Emanuel Florentin, Beatrice Engel, Beatrice Volbea şi Adrian Buliga interpretează nu mai puţin de 12 roluri, într-o reprezentaţie la interferenţa spectacolului de teatru, circ, coregrafic, de animaţie.

Edilii Iaşiului vor relua discuţiile pentru distrugerea parcului din faţa Teatrului Naţional

Primul spectacol cu public este programat duminică, 5 februarie, ora 11.30, la sala mare. Reprezentaţia durează 50 minute şi se adresează unui public cu vârsta peste 7 ani.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a fi la curent cu evenimentele din oraş din acest final de săptămână!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite