Dramele crizei la Iaşi! Au încercat să se sinucidă din cauza sărăciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Tudor Ciuhodaru încearcă să resusciteze pacientul
Medicul Tudor Ciuhodaru încearcă să resusciteze pacientul

Cinci pacienţi au ajuns într-o singură gardă la Centrul de Toxicologie de la Spitalul de Urgenţe din Copou după ce au înghiţit medicamente, încercând să se sinucidă.

Doi dintre aceştia sunt în stare critică, în comă, din cauza sedativelor şi a hipnoticelor din medicamentele părinţilor. „Medicii de urgenţă de la UPU au asigurat imediat măsurile de eliminare a toxicelor din organism prin spălături gastrice precum şi măsurile de resuscitare volemică şi respiratorie", susţine medicul Tudor Ciuhodaru. Pacienţii cu vârste cuprinse între 37 şi 40 de ani sunt internaţi la secţia de Toxicologie, dar prognosticul medicilor rămâne extrem de rezervat din cauza dozelor mari de pastille pe care ieşenii le-au înghiţit şi din cauza posibilelor complicaţii.

Ieşenii cad pradă depresiei şi încearcă să se sinucidă. Vezi aici statisticile cutremurătoare ale medicilor

Conform doctorului Ciuhodaru, gesturile suicidare au fost declanşate de decizia partenerilor de a divorţa din cauza condiţiilor socio-economice precare. „Constatăm că numărul de gesture suicidare pe fondul dificultăţilor economice e în creştere, reflectând vulnerabilitatea crescută a diverselor categorii de populaţie", susţine Ciuhodaru.

„Epidemie“ de sinucigaşi la Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite