Student din Iaşi, acuzat de distrugere după ce a spart geamul unui microbuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul a avut loc în apropierea Gării CFR. În timpul audierilor, şoferul microbuzului şi studentul au prezentat variante total diferite ale incidentului.

Procurorii susţin în actul de acuzare că microbuzul RATP implicat în accident circula pe strada Străpungere Silvestru dinspre Billa către CUG şi nu avea pasageri. În jurul orei 5.00 şoferul a oprit la trecerea pentru pietoni din dreptul Dispeceratului Gară pentru a-i da prioritate lui Paul Vlad Luca (23 de ani) care traversa împreună cu prietena sa.

Între tânăr şi şofer a avut loc un conflict spontan în urma căruia Luca, student la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor a spart geamul de la uşa de acces în microbuz. În timpul audierilor, fiecare din cei doi au avut o altă variantă despre cum a pornit scandalul.

Şoferul a susţinut că i-a atras atenţia tânărului că traversează prea încet, iar acesta a reacţionat violent şi a lovit cu pumnii în geamul uşii până l-a spart. De partea cealaltă, studentul a spus că şoferul a frânat brusc la trecerea pentru pietoni, „manevră care i-a produs prietenei sale o stare de panică".

Pe parcursul urmăririi penale studentul a susţinut că nu achită contravaloarea geamului, care se ridică la aproape 3.000 de lei, pentru că vina aparţine şoferului care „l-a provocat prin comportamentul lui agresiv de a conduce".

Procurorii l-au trimis pe Luca în judecată sub acuzaţia de distrugere.

Citiţi şi: Ieşenii certaţi cu civilizaţia au distrus noile staţii de autobuz (VIDEO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite