DEZBATERE „ADEVĂRUL“ DE IAŞI. Cronica unei înzăpeziri anunţate. Vezi ce spun ieşenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De trei zile la Iaşi este iarnă. Cu toate acestea, autorităţile locale au fost luate şi anul acesta „prin surprindere" de condiţiile climatice, cu toate că valul de ninsoare a fost anunţat din timp de meteorologi.

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost primul de iarnă adevărată la Iaşi. Cu toate acestea, autorităţile locale nu au fost capabile să se mobilizeze pentru a evita situaţiile de disconfort create participanţilor la trafic, fie ei pietoni sau şoferi.

Ieşenii nu au lăsat nesancţionată lipsa de promptitudine a autorităţilor, comentând reacţia acestora pe pagina de Facebook a cotidianului „Adevărul" de Iaşi.

Sunt ieşeancă şi văd iernile căzând pe oraş de 40 de ani..Ceea ce constat cu stupefacţie e că de vreo 10-15 ani nimeni nu mai iese "la dezăpezit". Aşteptăm pe Boc sau pe Nichita să ne dea cu lopata în curte. Un exemplu elocvent sunt vecinii mei: am ieşit cu lopata proprie să degajez intrarea la bloc şi la garaje .O vecină văzându-mă a strigat de la geam că poate să îmi dea şi ea lopata ei ! Ca şi cum aş fi putut dezăpezi numai eu cu o lopata în mâna stâmgă şi cu una în mâna dreaptă. Într-adevar "edilii" nu fac NIMIC pentru oraş .Plătim aiurea salubritatea, impozitele etc. Mai bine am refuza cu toţii să le platim dar am ieşi cu toţii cu lopata în mână să curăţăm trotuarele. Eu am învăţat asta de la bunicul meu care făcea tunel de la uşa casei spre poartă şi apoi curăţa trotuarul“, scrie şi Luminitza pe iasi.adevarul.ro .

Un alt cititor, Vlad, îi răspunde Luminitzei pe iasi.adevarul.ro: „Problema nu se pune de troatuare şi curţi... Nici arterele principale nu sunt dezsăpezite.... Tot au sperat că nu va ninge mult şi se rezolva de la sine. Vineri noapte, sâmbătă noapte/ziua, duminică noapte puteau ieşi cu basculantele să care zăpada de pe marile artere/intersecţii spre malurile Bahluiului, aşa cum se făcea înainte... şi cum o să facă cu siguranţă şi în zilele următoare, că nu au cum scăpa altfel de ea. Au dormit ca por*ci*i sperând ca mama natură să nu îşi facă treaba până la capăt“.

„Tocmai am traversat oraşul şi nu am văzut niciun utilaj de deszăpezire. Ei dorm acasă pe banii mei!", spune Alina Bontaş.

Iaşiul, sub asediul mormanelor de zăpadă FOTOGALERIE

„Poate sunt depăşiţi de situaţie dar sunt prezenţi pe străzi! Pentru cei ce nu sunt mulţumiţi le doresc o zi de muncă în locul lor! Pe timpuri nu aşteptam să fim deszăpeziţi! Aveam datoria morală ca fiecare locatar să iasă să dea zăpada din faţa blocului. În două ore era totul gata. Făceai şi mişcare, mai schimbai o vorbă. Azi, din faţa calculatorului e mai greu să dai zăpada într-o parte", susţine Florin Constantin Tănasa pe pagina de Facebook a cotidianului.

Aici poţi vedea imagini din Iaşiul cotropit de zăpadă!

„Şi în localitatea Vişan, vecină cu oraşul Iaşi s-au făcut munţi de zăpadă pe uliţe. Nu ştim dacă vom putea ieşi luni dimineaţă la serviciu, copiii la şcoală, la grădiniţă. Ninge ca-n poveşti de trei zile! Autorităţile locale dorm în papuci la Iaşi şi Bârnova!", spune şi Andrei.

„Acum nu-l mai avem pe Boc cu lopăţica magică...ce ne facem?", întreabă uşor ironic Adrian Ionuţ Crengăniş.

Spune ŞI TU ce părere ai despre reacţia autorităţilor! Comentează pe forumurile cotidianului „Adevărul“ de Iaşi sau pe pagina de Facebook a publicaţiei.

Vezi AICI cât va mai dura ninsoarea la Iaşi.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ultimele noutăţi despre vreme!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite