Ieşean arestat după ce a obţinut peste 16.000 de euro de la patru persoane pe care le-a şantajat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Nălbaru (24 de ani) este acuzat de procurori că a şantajat patru persoane cărora le-a împrumutat bani. Pe unul l-a şi agresat pentru a-l convinge să îi plătească lunar un procent din suma împrumutată

Potrivit anchetatorilor una dintre victime a împrumutat de la Marius Nălbaru 800 de euro în luna martie 2008. Banii ar fi trebuit returnaţi într-o lună. Pentru că nu şi-a achitat datoria, bărbatul a început să fie ameninţat de Nălbaru. „Prin ameninţări cu acte de violenţă, a determinat partea vătămată să îi achite luna un comision în valoare de 30 la sută din suma împrumutată, obţinând în acest fel suma totală de 7.000 de euro de la partea vătămată", a spus Irina Perjoiu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătorie.

Anchetatorii au precizat că pentru a fi convingător, Nălbaru l-a agresat de două ori, în luna noiembrie 2009 şi în luna mai a acestui an. În urma agresiunii din luna mai, victima a avut nevoie de 3 - 4 zile de îngrijiri medicale şi a depus plângere împotriva lui Nălbaru.

Citiţi şi: Şantaj cu poze porno pentru relaţii sexuale

Anchetatorii au precizat că în cursul acestui an, în perioada iunie - august, tânărul a procedat în mod asemănător cu alte trei victime. De la una dintre ele primit 1.300 de euro în contul unei presupuse datorii pe care aceasta ar fi avut-o la el. De la un altul pe care l-a împrumutat cu 400 de euro a obţinut prin ameninţări 2.000 de euro, iar de la un altul căruia îi împrumutase 2.500 de euro, a luat în final 7.000 de euro.

Citiţi şi: Concubini ieşeni condamnaţi după ce au şantajat un minor

S-a formulat propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, patru acte materiale şi o infracţiune de lovire şi alte violenţe. Instanţa a admis propunerea şi a emis pe numele persoanei mandatul de arestare preventivă pentru 29 de zile", a mai spus prim-procurorul adjunct Perjoiu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite