Harta salariilor din zona Moldovei. Află aici cum se clasează judeţul tău!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii au câştigat anul trecut cele mai mari salarii din regiunea Moldovei. Conform statisticilor realizate la nivel naţional, angajaţii din judeţ au încasat în 2011 cu 140 de lei mai puţin decât media pe ţară.

Salariul mediu în Iaşi a fost în 2011 de 1.317 lei. Cel mai bine remuneraţi au fost cei care au lucrat în domeniul serviciilor. Aceştia au câştigat în medie, 1.357 de lei, fiind urmaţi de ieşenii care au încheiat contracte de muncă în industrie şi construcţii. Salariul mediu net al acestora a fost de 1.255 de lei. Pe ultimul loc se poziţionează persoanele care lucrează în agricultură, silvicultură şi piscicultură, cu un venit de doar 1.087 de lei.

image

În regiunea Moldovei cele mai mici salarii au fost înregistrate de angajaţii din judeţul Suceava. În buzunarele acestora au intrat, în medie, în fiecare lună, câte 1.006 lei. Aici, cel mai slab remunerate sunt persoanele care lucrează în construcţii, care au fost plătite cu doar 928 de lei lunar.

Statul, angajator de succes şi în 2012

Cu 415 lei mai puţin decât media pe ţară

Pe locul secund în topul celor mai bine plătiţi angajaţi din regiunea Moldovei se clasează angajaţii din judeţul Bacău. Media salarială a acestora a fost de 1.186 de lei, iar cei mai fericiţi în ziua de salariu au fost cei care lucrează în domeniul serviciilor, ei câştigând în medie 1.199 de lei lunar. Poziţia a treia este ocupată de nemţenii care au încheiat un contract de muncă. Aici salariul mediu este de 1.068 de lei, iar cele mai mari venituri sunt încasate de persoanele care lucrează în agricultură, silvicultură şi piscicultură, anume 1.317 lei.

Anul 2012 în economie: „Fiecare luptă cât poate“

Topul judeţelor din Moldova realizat în funcţie de salariile medii câştigate de angajaţii din regiune este completat de Botoşani, unde venitul mediu este de 1.050 de lei şi de Vaslui unde salariul mediu pentru anul trecut a fost de doar 1.042 de lei, cu 415 lei mai puţin decât media pe ţară.

Început de 2012 în „zodia crizei“ la Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite