Zeci de petrecăreți au ajuns la Urgențe de Revelion. Ce recomandă medicii în această perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Tudor Ciuhodaru încearcă să resusciteze pacientul
Medicul Tudor Ciuhodaru încearcă să resusciteze pacientul

Pe parcursul acesti nopți zeci de ieșeni care au petrecut Revelionul în stradă au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor după ce au consumat alcool în exces.

Medicii de urgență i-au evaluat și i-au tratat pe petrecăreții care au ajuns cu alcoolemii record la spital. „Valorile maxime ale alcoolemiei au fost de 2,47 mg/l la un pacient de 18 ani și de 1,15 mg/l la o pacientă de 20 de ani", susține medicul Tudor Ciuhodaru.
Nici drogurile de sinteză nu au fost uitate de petrecăreții ieșeni, un tânăr de 22 de ani având nevoie de asistență de urgență în urma intoxicației cu o substanță necunoscută.

I-a explodat petarda în mână

La primele ore ale dimineții locul celor intoxicați cu alcool a fost luat, însă de cei care au gustat cu prea multă poftă din felurile de mâncare de la masa festivă. „Pentru a nu fi nevoiți să apelați la serviciile de urgență, recomandăm celor cu afecțiuni digestive, cardiace sau metabolice să continue respectarea regimului igienodietetic, iar eventualele abateri se vor face doar după consultul medicului de familie. Nu întrerupeți tratamentul în cazul afecțiunilor cronice doar pentru a mânca și a bea. Nu uitați să faceți mișcare, altfel plusul caloric se va resimți după Sărbători", recomandă medicul Ciuhodaru.

Cum s-au distrat ieșenii în fața Palatului Culturii la trecerea dintre ani VIDEO și FOTO

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite