Iaşi: Au furat şina de tren din faţa locomotivei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea de 24 mai, în jurul orei 01.00, autori necunoscuţi au furat de pe marginea căii ferate electrificate din zona Muncel, de pe teritoriul comunei Stolniceni Prăjescu, o şină de rezervă, lungă de 15 metri.

Hoţii au aşezat şina în căruţa pe care o aduseseră special pentru furt. „Ei au sprijinit şina pe roţile din faţă şi pe cele din spate. Încercând să traverseze calea ferată, roţile din faţă s-au desprins, şina a căzut pe linia ferată împreună cu roţile din spate, blocând cele două sensuri ale căii ferate", a precizat Liviu Beceru, prim procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani.

În momentul în care trenul accelerat nr.1654, care circula pe ruta Vatra - Dornei - Bucureşti, a trecut prin zona respectivă, locomotiva s-a ciocnit cu bucata de şină de cale ferată şi porţiunea de căruţă care blocau firul de cale ferată. Mai departe, şina de cale ferată a lovit doi stâlpi din reţeaua electrică ce alimentează calea ferată, amplasaţi pe ambele sensuri, rupându-i.

Locomotiva a suferit avarii iar circulaţia tenurilor a fost întreruptă total între orele 01:00-08:30.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite