IAŞI Ministrul Funeriu îi trimite pe rataţii din acest an de la Bacalaureat la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei a vorbit la Iaşi despre problemele de la titularizare şi de la Bacalaureat. Acesta a inspectat în cadrul vizitei sale de lucru şi stadiul lucrărilor de reabilitare a Casei Balş, corpul Filarmonicii de Stat care aparţine Ministerului Educaţiei.

Ora 17.04: Prezent la Iaşi cu ocazia unei vizite de lucru, ministrul Educaţiei a sugerat tinerilor care nu au avut şansa să promoveze anul acesta „examenul maturităţii" să intre pe piaţa muncii.

„Foarte mulţi dintre cei care nu au luat Bac-ul au certificate de competenţă şi pot să intre pe piaţa muncii, fiind bine calificaţi. Ei nu sunt calificaţi, însă, pentru a merge într-o universitate. Întrebarea este de ce l-am ţinut pe acel elev timp de patru ani, am plătit pentru locul său, când el ar fi putut fi calificat în doar doi ani?", a spus ministrul Educaţiei.

La Iaşi acesta a mai vorbit şi despre viitoarea sesiune a examenului de titularizare. „Pentru prima dată în 20 de ani avem certitudinea că examenul a fost organizat corect. Acest lucru se vede şi din distribuţia mediilor. Am decis ca următorul examen să se desfăşoare conform aceloraşi proceduri şi metodologii ca în iulie. Nu va mai exista ocuparea unui loc de către un candidat cu notă mică", a explicat Funeriu.

Ora 11.39: Primul punct pe agenda de lucru a demnitarului este participarea la o serie de discuţii în cadrul primei întâlniri a Comisiei de Educaţie din cadrul PDL Iaşi. Acesta se va întâlni cu reprezentanţi ai mediului academic pentru a analiza recentele rezultate la examenele naţionale, Bacalaureat şi la admiterea la liceu.

Tot în cursul acestei zile, ministrul va verifica şi stadiul lucrărilor la Casa Balş, corpul Filarmonicii de stat care se află în folosinţa Universităţii de Arte „George Enescu“.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite