Iaşi: Şapte agenţi din dosarul Albiţa, puşi în libertate (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus punerea în libertate a şapte dintre agenţii arestati preventiv în dosarul Albiţa.

13.50 Procesul lotului Albiţa a fost amânat pentru data de 10 Mai.

11.36 Opt agenţi din cei arestaţi preventiv la sfârşitul lunii februarie sunt în acest moment în libertate: Cătălin Bogdan Cherciu, Cătălin N. Popa, Cătălin C. Popa, Lucian Alexandru Luca, Nicolae Ciprian Popovici, Alin Ionuţ Tărăgan, Traian Mazdrag. Agentul Decebal Bejan a fost pus în libertate tot de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie recent.

10.49 Instanţa a admis recursurile formulate de cei şapte. Cu toate acestea, ei au interdicţie de a părăsi ţara în acest moment.

Astăzi, la Curtea de Apel Iaşi este programată judecarea unui nou termen în cadrul dosarului.

La sfârşitul lunii februarie 53 de poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa au fost ridicaţi de anchetatorii bucureşteni.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2010-ianuarie 2011 oamenii legii  în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au pretins, primit sau acceptat sume de bani ca mită, atât în nume propriu, cât şi în numele celorlalţi colegi, pentru a trece cu vederea şi a nu constata infracţiuni, contravenţii sau nereguli comise la trecerea frontierei de stat a României. Judecătorii au arestat 30 dintre agenţii cercetaţi pentru corupţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite