Peste 1.600 de ieşeni au rămas pe drumuri de la începutul anului. Vezi aici din ce motiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disponibilizările încă mai fac victime în rândul angajaţilor din Iaşi. 1.634 persoane şi-au pierdut serviciul în primele opt luni ale anului.

Cea mai mare pare a acestor persoane au „căzut victime" disponibilizărilor colective. „1.006 persoane au fost concediate colectiv, iar altele 628 individual", a precizat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi.

Vezi cum te poţi angaja în Iaşi toamna aceasta

Cea mai mare parte a celor care şi-au pierdut sursa de venit provin din domeniul serviciilor. „Din această arie de activitate au fost concediate 520 de persoane, din construcţii au fost disponibilizate 243 de persoane, iar din administraţie publică altele 217", a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Cu toate acestea, de la începutul anului, peste 7.700 de ieşeni au reuşit să-şi găsească un loc de muncă. „Companiile au început să facă angajări, lucru confirmat de numărul mare de contracte de muncă înregistrate până acum, de 7.736. Sperăm ca numărul de persoane angajate să crească în continuare", a conchis purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite