UPDATE Elevii de la două licee din Iaşi au fost evacuaţi din şcoală după ce o mochetă a luat foc de la o ţigară FOTO+VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au fost evacuaţi din şcoală
Elevii au fost evacuaţi din şcoală

Două echipaje ale Pompierilor SMURD au fost trimise de urgenţă miercuri dimineaţă la liceul „Alexandru Ioan Cuza“ din Tătăraşi.

Ora 16.00 Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi ne-au spus că aşteaptă rezultatul anchetei Poliţiei pentru a a vedea dacă şi ce sancţiuni se impun în acest caz. „Nu putem să ne pronunţăm până când nu se finalizează ancheta organelor competente", a spus Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al IŞJ Iaşi. Aceasta a mai precizat că sancţiunile în cazul elevilor care fumează în şcoli sunt stabilite de regulamentul de ordine interioară al fiecărei şcoli.

Ora 13.00 Clasele afectate de fumul gros au fost cele de la etajul II al instituţiei de învăţământ. La spital au ajuns 12 elevi din clasele a IX-a şi a X-a F, profil Filologie. Probleme mai mari s-a întâmpinat la clasa a X-a, unde uşa clasei s-a blocat. 

„La etajul doi era foarte mult fum. Noi aveam ora de franceză şi s-a simţit miros de fum. Când am deschis uşa fumul era foarte negru, am coborât pe scări, dar nu vedeai om cu om din cauza fumului. Un coleg de-al nostrum a căzut pe scări din cauza îmbulzelii şi s-a lovit la picior. De la mine din clasă sunt la spital două college. Una va rămâne două-trei zile în spital pentru că este intoxicată şi cu cealaltă nu am apucat încă să vorbesc", povesteşte Crina Hodea, elevă în clasa a IX-a F.

Ora 11.50 Directorul Liceului „Alexandru Ioan Cuza“ a precizat că nu se ştie cine a aruncat ţigara care a provocat izbucnirea incendiului. „Pe culoarele care separa liceele Waldorf şi Cuza circulă foarte mulţi elevi. Noi avem gardian, dar nu poate acoperi toată suprafaţa şcolii. Au fost evacuaţi în jur de 400 de elevi. Ei nu au voie să fumeze în incinta şcolii şi nici să-şi cumpere ţigări de undeva din apropierea unităţii, altfel pot fi sancţionaţi.  Aşteptăm ancheta organelor abilitate pentru a vedea care este vinovatul", a spus Alexandru Guţă. Acesta a mai precizat că sunt „destui“ elevi pe care cadrele didactice de la şcoala pe care o conduce i-au surprins fumând.

Tinerii au fost preluaţi de SMURD

Poliţiştii se afla la faţa locului pentru a cerceta care sunt condiţiile în care a pornit incendiu.

Ora 11.40 La Spitalul de Copii "Sf. Maria" au ajuns trei copii. „Până acum au ajuns la noi trei elevi intoxicaţi cu fum, nu sunt în stare gravă. Mai aşteptăm alţi şase tineri“, a spus Maricel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii.

Ora 11.30 Din declaraţiile pompierilor, incendiul a fost provocat de o ţigară aruncată la subsolul şcolii unde o mochetă a luat foc. Fumul i-a speriat pe elevi şi profesori care au ieşit din şcoală. „În momentul în care am ajuns am găsit elevii scoşi din clase. Presupunem că cineva a aruncat o ţigară de la care a izbucnit incendiul. Vrem să ştim cum un elev şi-a permis să fumeze şi să arunce o ţigara aprinsă într-o instituţie publică în caer fumatul este strict interzis“, a spus Paul Ciubotaru, reprezentant ISU Iaşi. În unitate învaţă elevi de la două licee: Waldorf şi Alexandru Ioan Cuza.

Ora 11.00 Opt elevi de la Liceul "Al.I. Cuza“ din cartierul Tătăraşi au fost duşi la spital cu atacuri de panică. „Niciun copil nu mai este în pericol, toţi au fost evacuaţi“, au spus angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă aflaţi la faţa locului.

Ora 10.50 "Tututor copiilor aflaţi în clasă li s-a acordat primul ajutor, unii au fost duşi la spital. De la noi au plecat trei echipaje SMURD, iar de la Ambulanţă alte trei-patru maşini", au spus reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Ora 10.45 Câţiva elevi au fost duşi la spital. La această oră toţi elevii liceului au fost evacuaţi din şcoală, iar pompierii au reuşit să stingă incendiul. Din spusele martorilor, focul a fost provocat de un muc de ţigară nestins.

Ora 10.30 Din primele informaţii, un incendiu a izbucnit la liceul ieşean. Cei de la şcoală au alertat pompierii care au chemat SMURD-ul.

Vom reveni cu amănunte şi imagini!

Alertă în Alexandru! Un incendiu a izbucnit la parterul unui bloc GALERIE FOTO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite