Evaziune fiscală de 4 milioane de lei la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia în acţiune la Iaşi  Foto: Arhivă
Poliţia în acţiune la Iaşi Foto: Arhivă

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu comisarii din cadrul Gărzii Financiare Iaşi au verificat weekendul acesta comercianţii de pe Bulevardul Poitiers pentru a-i descoperi pe cei care fac evaziune fiscală.

Cea mai mare „captură" a poliţiştilor şi a celor de la Garda Financiară a fost la o societate comercială administrată de ieşeanul Marius J. în vârstă de 32 de ani. În urma controlului s-a constatat că acesta a cumpărat, prin societatea sa, de la patru furnizori, produse în valoare de 4.000.000 de lei. Acestea au fost ulterior revândute către diverşi clienţi, fără ca aceste tranzacţii să fie înregistrate în contabilitatea unităţii.

Doi patroni şi un contabil din Iaşi, judecaţi pentru evaziune fiscală şi fals în acte

O altă societate din aceeaşi zonă a fost amendată de cei de la Gardă deoarece vindea obiecte de îmbrăcăminte ce aveau însemnele unor mărci protejate, fără a deţine certificatul de conformitate pentru acele produse.

De asemenea, cei de la Gardă şi poliţiştii au mai amendat cu ocazia controlului şi alte persoane care vindeau ţigări sau alte mărfuri fără a deţine acte de provenienţă ale acestora.

Fiscul a pus biciul pe angajatorii ieşeni: 15 sesizări penale pentru evaziune fiscală

Pe timpul acţiunii poliţiştii au controlat 38 de societăţi comerciale şi peste 40 de  autovehicule. În urma acţiunii au fost constatate 4 infracţiuni şi s-au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 37.000 lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite