Seryl Talpalaru a plecat de la „Racoviţă“. Citiţi aici câţi directori de şcoală şi-au dat demisia în municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seryl Talpalaru, fostul director al Colegiului „Emil Racoviţă“ Foto: Florin Chirica
Seryl Talpalaru, fostul director al Colegiului „Emil Racoviţă“ Foto: Florin Chirica

24 dintre directorii şcolilor din judeţ au fost schimbaţi din funcţie de ieri. Unii dintre ei au ales să demisioneze, alţii au îndeplinit vârsta de pensionare, iar câţiva dintre aceştia au fost demişi pe motive de neperformanţă.

Unul dintre cele mai cunoscute nume care părăseşte scena învăţământului ieşean este Seryl Talpalaru, fostul director al Colegiului „Emil Racoviţă". Fost inspector şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) şi preşedinte al Centrului de Excelenţă, acesta a împlinit vârsta de pensionare şi nu mai are capacitatea legală de a ocupa o funcţie de conducere.

IŞJ Iaşi comunică cu elevii pe Facebook

Locul acestuia va fi luat de Paula Gavrilescu, profesor de chimie şi fostul director adjunct al Colegiului.

Aceasta nu este singura schimbare de la conducerea unităţilor de învăţământ din municipiu. Conducerea IŞJ a anunţat în cursul acestei dimineţi şi care sunt ceilalţi directori care vor rămâne fără serviciu.

Asttfel, directorul Grupului Şcolar „Ioan Holban", Ioana Constantinescu, a demisionat, la fel şi Teodora Vâscu, de la Liceul Waldorf.

BACALAUREAT 2011 Şefa IŞJ: „Rezultatele slabe arată că a venit scadenţa în educaţie“

Alţi directori care au plecat de pe posturile lor sunt Mihai Antochi, de la Grupul Şcolar „Virgil Madgearu" şi directorii şcolii „Otilia Cazimir" şi de la grădiniţele cu program prelungit 13 şi 16. „Locurile au fost eliberate fie pentru că persoanele care le ocupau au împlinit vârsta de pensionare, fie prin demisie. Unii dintre directori au renunţat la posture pentru că nivelul salarial nu îi mulţumea", a explicat Liliana Romaniuc, şefa IŞJ Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite