Cum să scapi de şomaj. Vezi aici ce cursuri de calificare se deschid la Iaşi luna aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 300 de şomeri ieşeni vor avea luna aceasta şansa să-şi găsească un loc de muncă. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi va deschide în această perioadă 12 cursuri de formare profesională.

Ieşenii, cei mai bine pregătiţi şomeri din ţară

Modulele de calificare demarate de instituţie vin ca o urmare a discuţiilor purtate de conducerea agenţiei cu reprezentanţii mediului economic. „Cursurile sunt pentru calificarea şomerilor în meserii solicitate de piaţa muncii din judeţ. Luna aceasta vom deschide 12 astfel de module de formare profesională", a explicat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Peste 500 de locuri de muncă vacante pentru şomerii ieşeni

Astfel, ieşenii care nu şi-au găsit până acum un loc de muncă pot opta pentru unul dintre cursurile de ajutor mecanic auto, auditor în domeniul calităţii, brutar, cameristă, coafor, formator, îngrijitoare de copii, inspector de resurse umane, lucrător în cultura plantelor şi în structuri pentru construcţii, recepţioner de hotel şi sudor.

Fiecare curs va fi început cu minim 25 de persoane înscrise.

Luna trecută instituţia a organizat 11 cursuri la care au participat aproximativ 250 de persoane.

Şomerii care se află în baza de date a AJOFM Iaşi participă gratuit la modulele de calificare şi reconversie profesională.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite