Patronii ieşeni, urmăriţi de Fisc pentru neplata contribuţiilor la Sănătate şi Şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neplata contribuţiilor pentru angajaţi îi aduce din ce în ce mai des pe patronii ieşeni în atenţia Fiscului şi a Gărzii Financiare.

După ce, la începutul mandatului, actuala conducere a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene anunţa că urmărirea celor care încearcă să fraudeze statul, acum şefii de la Fisc au trecut şi la fapte. „În evidenţele noastre figurează acum în jur de 30 de administratori de firmă care sunt traşi la răspundere pentru stopaj la sursă anul acesta. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, erau doar două persoane", a precizat Corneliu Durdureanu, directorul Finanţelor ieşene.

Fiscul a pus biciul pe angajatorii ieşeni: 15 sesizări penale pentru evaziune fiscală

Acesta susţine că lipsa de lichidităţi cu care se confruntă mediul de afaceri din judeţ a dus la creşterea numărului de cazuri de stopaj la sursă. „În Iaşi este un grad scăzut de conformare la plată din partea agenţilor economici. Problema cu care se confruntă aceştia este lipsa de lichidităţi", susţine Durdureanu. Directorul a adăugat că s-au dublat şi măsurile de executare silită, dar acestea nu pot acoperi volumul de datorii pe care Fiscul îl are de recuperat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite