Criminalul din Galata a fost reţinut de procurorii ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au cerut arestarea lui Constantin Halidei (33 de ani) sub acuzaţia de omor calificat. În cazul minorului ucis, legiştii au stabilit că aceste nu fusese abuzat sexual. Motvul oribilei crime rămâne încă un mister pentru procurori.

În cursul zilei de astăzi, Halidei a fost luat de ofiţerii de la Investigaţii Criminale din spital şi adus la Parchet pentru audieri. Timp de mai multe ore, procurorii au încercat să afle de la el ce l-a determinat să ucidă un minor în vârstă de 14 ani. Potrivit anchetatorilor, Halidei a recunoscut că l-a ucis pe băiat, a povestit cu lux de amânunte ceea ce a făcut înainte de a-l omorî, însă nu şi-a putut explica gestul.

După mai multe ore de audieri, procurorii au decis să îl trimită în faţa judecătorilor cu propunere de atestare preventivă. „Persoana a fost reţinută iar procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiuni de omor calificat", a spus procuror Carmina Pascal, şef Secţie Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal.

Potrivit anchetatorilor, raportul de necropsie întocmit în cazul victimei a colncluzionat că acesta nu fusese abuzat sexual.

Tragedia s-a petrecut la începutul acestei săptămâni într-o locuinţă situată pe strada Tudor Neculai. Victima în vârstă de 14 ani, locuia în aceeaşi curte cu suspectul, într-o altă clădire, împreună cu cei doi fraţi ai săi, care au vârste de 15, respective 18 ani. Duminică seara, cei doi minori au venit acasă şi l-au găsit pe bărbat în curte, bând bere. El i-a invitat să bea împreună cu el, însă a fost refuzat iar cei doi fraţi au intrat în casă şi s-au culcat. De aici, firul evenimentelor este neclar pentru anchetatori. Fratele victimei a declarat că la un moment dat s-a trezit pentru că a auzit zgomote şi l-a văzut pe Halidei cu un topor în mână, murdar de sânge, iar pe fratele său mort pe podeaua camerei

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite