Un copil de doi ani a fost lovit de tren. A fost transportat la Iași în comă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii au găsit bicicleta cu care se juca micuțul pe mijlocul căii ferate
Polițiștii au găsit bicicleta cu care se juca micuțul pe mijlocul căii ferate

Incidentul s-a petrecut în această dimineață, în jurul orei 09:00, la distanță de 1 kilometru de Gara Vaslui spre Bârlad.

Ora 14.45 Copilul este internat la Terapie Intensivă, iar medicii îi dau şanse minime de supravieţuire.

„Pacientul are traumatism cranian, este în comă de gradul IV, iar şansele de supravieţuire sunt minime“, spune doctorul Maricel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Iaşi.

Ora 11:20 Primele informații oferite de anchetatori scot la iveală amănunte șocante. Aceștia ne-au spus că băiețelul se juca pe calea ferată împreună cu o fetiță mai mare decât el. În momentul în care trenul s-a apropiat, mecanicul de locomotivă a folosit semnalele sonore, însă doar fetița a reușit să fugă din calea lui. Garnitura de tren a trecut peste băiețel, iar șansele sale de supraviețuire sunt minime.

Ora 11:15 Micuțul a fost transportat în comă cu o ambulanță la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iași, deoarece starea lui s-a agravat. „Noi am găsit copilul în comă. Am reușit să-l stabilizăm și l-am transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu multiple traumatisme craniene și la nivelul membrelor inferioare“, ne-a declarat Mădălina Bărbuță, medicul de la echipajul ambulanței prezent la fața locului.

Ora 10:15 Potrivit primelor informații, garnitura de tren care a lovit copilul este acceleratul 1963, care circula din direcția Iași spre Galați. „Ancheta este în derulare în acest moment. Știm doar că cel care a anunțat incidentul prin intermediul numărului de urgență 112 a fost chiar șeful de tren“, ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Copilul, în vârstă de 2 ani și 7 luni, se juca în apropierea căii ferate când a fost lovit de o garnitură de tren.

El locuia la o casă aflată în apropiere și era nesupravegheat în momentul producerii tragediei.

La fața locului a sosit și un echipaj al ambulanței care, se pare că a reușit să îl mențină în viață. Micuțul a fost transferat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite