Medicii care fac muncă microscopică cu rezultate excepţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorii au fost votaţi în baza unor criterii de performanţă
Doctorii au fost votaţi în baza unor criterii de performanţă

Chirurgii plasticieni din Iaşi au realizat peste 800 de operaţii de replantare de braţe şi degete în decursul celor 25 ani de funcţionare a Centrului „SOS Mâna"

Intră în sala de operaţii câte o armată de medici, stau acolo câte 5-12 ore şi lucrează neîntrerupt pe un microscop care cântăreşte o tonă cu ace care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Este munca echipei de opt specialişti în chirurgie plastică de la Iaşi şi a celor 15 rezidenţi care vindecă persoanele mutilate. Replantează mâini, degete, picioare, reconstruiesc urechi şi penisuri cu ajutorul unei munci titanice care presupune refacerea fiecărui vas, nerv, venă, os şi bucată de piele. Din 1987 de când s-a înfiinţat Centrul „SOS Mâna" coordonat de profesorul Teodor Stamate, la Iaşi au fost realizate peste 825 de operaţii-maraton de replantare, cu o rată de reuşită de 82,6%.

Citeşte povestea echipei de succes de la Centrul „SOS Mâna" în ediţia de Iaşi a cotidianului „Adevărul". Ziarul se găseşte la toate punctele de difuzare a presei, la preţul de 1,9 lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite