Baie la lighean în Capitala Culturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robinetele CET au fost oprite pe 6 septembrie
Robinetele CET au fost oprite pe 6 septembrie

De lunea aceasta, cotidianul Adevărul de Iaşi începe un nou serial, despre dezastrul de la Centrala Electrică de Termoficare şi despre cum se descurcă ieşenii fără apă caldă.

Luni, în ediţia print a cotidianului citiţi prima parte a serialului, despre câte zile fără apă caldă au petrecut în ultimele luni ieşenii din Capitala Culturală a României.

Nici bine nu a început vara, că ieşenii s-au văzut obligaţi să facă duşuri reci pe temperaturi de peste 30 grade Celsius. Pe 2 august, Centrala Electrică de Termoficare a rămas fără gaz metan şi a întrerupt livrarea apei calde, după ce furnizorii de combustibili, Romgaz Mediaş şi E.on Gaz, nu au mai fost de acord să presteze servicii fără plata datoriilor. Mai mult, Rezervele Statului şi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au pus poprire pe conturile centralei pentru restanţele în valoare de 68 de milioane de lei. Abia în seara zilei de 12 august, furnizorii de combustibili au fost de acord să reia livrarea, după ce au acceptat un grafic de reeşalonare a datoriilor pe care le are CET. Soluţia a fost însă temporară, iar bătaia de joc a şefilor oraşului continuă.

Scrie-ne cum te descurci fără apă caldă pe Facebook, şi pe adresa de mail iasi@adevarul.ro

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite