Performanţă pentru elevii de la Liceul pentru Nevăzători. Toţi au trecut Bac-ul cu note mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul cu cele mai slabe rezultate la „examenul maturităţii" toţi elevii din clasa a XII-a de la Liceul „Moldova" au promovat Bacalaureatul.

Cu toate că unii dintre ei abia disting lumina de întuneric, cei nouă tineri de la liceul din Târgu Frumos i-au făcut mândri pe părinţi şi pe profesori. Aceştia au luat note de trecere la examen, unii dintre ei obţinând chiar rezultate demne de licee de elită.

Notele finale de la Liceul „Moldova" pentru Deficienţi de Vedere variază între 6,2 şi 9,51. Proba scrisă la Limba şi Literatura Română se pare că a creat cele mai mari dificultăţi liceenilor, aceasta fiind cea la care s-au luat note mai mici decât media pe instituţia de învăţământ.

Cu toate acestea, conducerea Liceului susţine că toţi absolvenţii specializării Filologie s-au descurcat onorabil. „Ei învaţă bine. Au orele de curs, iar după amiaza nu părăsesc Liceul, ci stau şi învaţă. Deoarece elevii noştri nu sunt din oraş, după Bacalaureat au plecat acasă. Le-am luat numerele de telefon şi i-am anunţat pe fiecare dintre ei de rezultate", a precizat Margareta Pristavu, directorul Liceului „Moldova".

Pictoriţa nevăzătoare a luat note bune la Bac

Printre elevii care au susţinut examenul anul acesta la Târgu Frumos se numără şi Maria Costin, tânăra pictoriţă cu probleme de vedere a cărei poveste a fost prezentată de ziarul „Adevărul". Aceasta a promovat Bacalaureatul cu media 8,35. Cea mai mare notă a obţinut-o la proba de Limba şi Literatura Română, unde a fost punctată cu 8,5.

Iaşi: Pictoriţă în lumea umbrelor

Cu toate acestea, directoarea liceului spune că părinţii fetei nu vor avea puterea financiară de a o susţine să facă o facultate. „Acest lucru îl ştiu din discuţiile pe care le-am purtat cu părinţii Mariei. Eu le-am sugerat să o ajute să se înscrie la Şcoala „Regina Elisabeta" din Bucureşti. Este un colegiu de trei ani cu specializarea balneo-fizio-terapie. Acolo, ca şi la noi, ar avea cazarea şi masa gratuite", explică Margareta Pristavu.

La probele de la Bacalaureat toţi elevii de la Liceul „Moldova" au scris în Braille. „Un singur copil de la noi, care şi-a pierdut vederea în clasa a unsprezecea a avut nevoie de un profesor care să-i citească de mai multe ori subiectele, deoarece simţul tactil i s-a dezvoltat mai greu", a completat directorul liceului.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite