Prima şcoală de aromaterapie din ţară, deschisă la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul acestei săptămâni la Iaşi a fost deschisă prima şcoală de aromaterapie din ţară, la iniţiativa unui medic psiholog. Medici, psihologi, farmacişti sau specialişti în nutriţie vor afla aici metode inedite de îmbunătăţire a terapiilor pe care deja le utilizează.

Înfiinţată la iniţiativa psihologului Cornelia Decu Chaumont, Şcoala „Aroma Armony" a lansat proiectul „Trăieşte o viaţă în armonie", acesta urmând să reunească o serie de cursuri şi servicii medicale. Specialistul în aromaterapie a ales Iaşiul pentru deschiderea primei astfel de şcoli din ţară, după ani de studii în domeniu în străinătate. „Eu sunt pietreancă, dar Iaşul mă atrage foarte mult. Are o energie specială, iar oamenii sunt deschişi la terapiile pe care le propunem. În fapt, ne dorim cu toţii o stare de sănătate foarte bună şi ne punem toată priceperea în acest lucru", a precizat Cornelia Decu Chaumont.

Pietreanca a început studiul aromaterapiei în urmă cu aproximativ 8 ani, într-o veche fabrică de uleiuri esenţiale din Apt, în sudul Franţei. Distileria a fost înfiinţată în anul 1789 şi funcţionează foarte bine. Acolo am început primele cursuri care mi-au transformat pasiunea în meserie", a explicat fondatorul Şcolii "Aroma Armony". Aceasta a urmat specializări multiple fiindcă lucrul cu sănătatea nu este o joacă şi fiecare detaliu contează. "La un moment dat, am dorit să ştiu mult mai mult şi să fac performanţă. M-am înscris la Facultatea Liberă de Medicină Naturală şi Etnomedicină din Paris, unde l-am avut ca profesor pe Pierre Francome, un reputat aromaterapeut", a precizat Cornelia Decu Chaumont.

Printre cursanţii Şcolii "Aroma Armony" situată pe bulevardul Nicolina, numărul 155C, se numără deja medici, psiholog, farmacişti, specialişti în nutriţie. Programul de formare este foarte important. Propunem cursuri de aromaterapie, de Emotional Freeedom Technic şi pentru Terapia florală Bach", a completat Cornelia Decu Chaumont, adăugând că următorul pas vor fi seminariile pe care le va susţine în şcoli şi universităţi, pentru a-i învăţa pe tineri principiile unei vieţi sănătoase şi în armonie.

CITEŞTE ŞI:

Medicină science-fiction la Iaşi: "duş" pentru pacienţi la -180 de grade Celsius

Disperare! Bolnavii ieşeni se tratează la indicaţiile unei păpuşi (FOTO şi VIDEO) UPDATE

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite