Deputatul Anghel Stanciu, cercetat de ANI pentru conflict de interese UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PSD Anghel Stanciu
Deputatul PSD Anghel Stanciu

Deputatul ieşean a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale pentru Integritate pentru conflict de interese. Acesta şi-a angajat rudele la biroul de parlamentar.

Ora 10.14: Familia deputatului ieşean nu vrea să comenteze decizia Agenţiei Naţionale pentru Integritate. „Comentariile pe această temă le va face doar dumnealui, dacă va dori. Nu sunt eu cel în cauză“, a precizat Cristian Stanciu, celălalt fiu al deputatului Anghel Stanciu.

Ora 9.34: „Stanciu Anghel, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea și a avizat contractele individuale de muncă privind angajarea lui STANCIU ANGHEL CĂTĂLIN și STANCIU ELEONORA MARIA, fiul și nora acestuia, în perioada 15.12.2008 - în prezent, în funcțiile de referenți în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripția electorală nr. 24 Iași, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei“, se arată în comunicatul remis de ANI.

EXPERIMENT ADEVĂRUL Cum muncesc parlamentarii de Iaşi. Vezi cât le ia să răspundă la problemele cetăţenilor

Astfel, sumele obţinute de cei doi în perioada în care au lucrat la biroul parlamentarului se ridică la 53.868 de lei, aproximativ 12.527 de euro.

Cei de la ANI au dispus deja sesizarea parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila săvârşire de către Stanciu a infracţiunii de conflict de interese. De asemenea, au fost iniţiate şi demersuri pentru anularea contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite