Crescătorii de păsări şi de albine din Iaşi, avertizaţi de inspectorii sanitar veterinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care cresc păsări pentru a le vinde au intrat în atenţia Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Aceştia trebuie să se autorizeze, să vaccineze puii şi să transmită săptămânal instituţiei o situaţie a vânzărilor efectuate.

De asemenea, conform reprezentanţilor instituţiei, cumpărătorii nu vor mai avea acces în ferme iar apariţia oricărei suspiciuni de boală la păsări va fi anunţată la medicul veterinar. „Orice modificare a situaţiei epidemiologice în ferme sau pe teritoriul judeţului va atrage menţinerea sau anularea aprobării de comercializare a păsărilor vii", a explicat dr. Gabriel Ciobanu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Iaşi.

Am putea rămâne fără miere anul acesta. Mor albinele din stupinele ieşene

Reprezentanţii instituţiei atrag din nou atenţia crescătorilor de albine cu privire la pericolul pe care îl prezintă lucrările de întreţinere a culturilor cu tratamente fitosanitare sau cu pesticide.

„În ultima perioadă în mai multe localităţi din judeţ au fost semnalate cazuri de mortalitate masivîă a albinelor din stupine, reglamându-se drept cauză intoxicaţia cu pesticide. Proprietarii familiilor de albine care nu sunt înregistraţi în baza de date a DSVSA nu pot beneficia de despăgubiri în condiţiile legii", a completat Ciobanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite