Iaşi: Căruţaş judecat pentru un carambol mortal cu două căruţe şi două autoturisme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma accidentului un copil în vârstă de 10 ani, aflat în atelajul condus de Dorel Oncica (23 de ani), şi-a pierdut viaţa

Potrivit actului de acuzare tragedia s-a petrecut la jumătatea lunii august 2009, pe drumul judeţean care traversează localitatea Movileni. Dorel Oncica circula cu o căruţă complet nesemnalizată dinspre Larga Jijia spre Iaşi. Atelajul a fost lovit din spate de un autoturism Skoda Octavia condus de o femeie. În urma impactului, căruţa a fost proiectată într-o altă căruţă, condusă de o rodă de-a lui Oncica, aceasta din urmă fiind împinsă pe contrasens unde s-a izbit într-un Opel Zafira care circula regulamentar. Un minor în vârstă de 10 ani, care se afla în atelajul condus de Dorel Oncica şi-a pierdut viaţa pe loc.

Expertiza criminalistică efectuată în dosar a concluzionat că autoturismul Skoda avea o viteză de 54 de kilometri pe oră, pe un sector de drum unde limita maximă a vitezei admise era de 90 de kilometri pe oră. Specialiştii au mai susţinut că distanţa de 10 metri, de la care şoferiţa a observat atelajul nesemnalizat „nu i-a permis efectuarea vreunei manevre de frânare sau ocolire".

Dorel Oncica a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. Părinţii minorului decedat au precizat că se constituie parte civilă în dosar, urmând ca pretenţiile materiale să le precizeze în faţa instanţei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite